Deprecierea leului din ultimele saptamani a dus la o stagnare a tranzactiilor imobiliare in Capitala, cei interesati de achizitia unei locuinte fiind decisi sa mai astepte in speranta ca moneda europeana va reveni la un curs mai mic, sustin analisti
Deprecierea leului din ultimele saptamani a dus la o stagnare a tranzactiilor imobiliare in Capitala, cei interesati de achizitia unei locuinte fiind decisi sa mai astepte in speranta ca moneda europeana va reveni la un curs mai mic, sustin analistii imobiliari consultati de NewsIn. „Explozia euro a blocat practic in ultima saptamana tranzactiile imobiliare. Aproape nimeni nu s-a mai aratat interesat sa cumpere. Cred ca acest lucru se va rezolva in urmatoarea perioada, iar cei care sunt intr-adevar interesati de achizitia unei locuinte vor fi iar in focul cautarilor“, a declarat Adela Marsu, reprezentanta companiei Artimob.

Potrivit analistilor imobiliari, cresterea euro a facut ca pretul de achizitie al locuintelor sa fie mult mai mare, iar tranzactiile care se realizau prin schimbarea din moneda nationala in euro sau invers duceau la pierderi mari pentru cei care ar fi vrut sa cumpere locuinte. „Prin schimbul valutar se putea pierde o suma destul de mare, chiar de cateva mii de euro. Multe persoane care au batut deja palma pentru achizitia unui apartamen t in luna decembrie au renuntat sa mai semneze actele in ianuarie, cand practic ar fi trebuit sa scoata din buzunar, la o tranzactie de 100.000 de euro alti 5.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.