Ucraina a obtinut acordul pentru a adera la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), dupa 15 ani de asteptare. Reusita ar trebui sa dea un impuls puternic industriei sale siderurgice si agriculturii si ar putea sa-i spreasca influenta in fata vecinu
Ucraina a obtinut acordul pentru a adera la Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), dupa 15 ani de asteptare. Reusita ar trebui sa dea un impuls puternic industriei sale siderurgice si agriculturii si ar putea sa-i spreasca influenta in fata vecinului sau, Rusia, comenteaza AFP.Acordul care aproba aderarea Kievului la OMC, incheiat in cadrul grupului de lucru, trebuie sa fie validat de tarile membre la reuniunea Consiliului General din 5 februarie, in prezenta presedintelui ucrainean Viktor Iuscenko. "Este o formalitate", a asigurat o sursa din OMC sub acoperirea anonimatului. Aderarea la organizatia multinationala cu 150 de membri, responsabili de 95% din comertul mondial, reprezenta un obiectiv-cheie pentru presedintele Iuscenko si ar trebui sa permita o crestere a PIB-ului cu 3% , asigurand o crestere cu 7% a veniturilor pe termen mediu, in aproximativ sapte ani. Investitiile straine directe ar trebui sa creasca la 10 miliarde de dolari anul acesta, fata de noua miliarde in 2007 si vor ramane la acelasi nivel pana cel putin in 2010.Membrii OMC "ar trebui sa ridice toate restrictiile cantitative" vizand importurile de produse ucrainene, potrivit societatii de investitii Dragon Capital.

Siderurgia si agricultura, in avantaj dupa deschiderea pietelor europene


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.