Sprijin. Politistii suceveni se bazeaza in anchete pe talentul graficianului Mihai Panzaru PIM de a realiza portrete-robot Politistii suceveni au apelat de multe ori la caricaturistul Mihai Panzaru PIM pentru a da de urma unor infractori periculosi.
Sprijin. Politistii suceveni se bazeaza in anchete pe talentul graficianului Mihai Panzaru PIM de a realiza portrete-robot Politistii suceveni au apelat de multe ori la caricaturistul Mihai Panzaru PIM pentru a da de urma unor infractori periculosi. Inarmat cu un creion si atent la toate detaliile martorilor, acesta a reusit sa ajute la prinderea a numerosi raufacatori. Caricaturistul a inceput colaborarea cu oamenii legii inca de pe timpul Militiei. "Un prieten, Milu Dorneanu, m-a solicitat sa il ajut in rezolvarea unui caz de crima. Erau doi martori si a trebuit, pe baza descrierii facute de ei, sa fac portretul-robot", si-a amintit PIM, precizand ca autorul a fost prins la scurt timp. Caricaturistul spune ca, dintre toate cazurile in care i-a fost solicitat ajutorul, cel mai tare l-a impresionat povestea unei fetite de opt ani care fusese la un pas de a fi violata de un pedofil. "L-au prins dupa strungareata de la dinti, detaliu foarte important pe care eu il prinsesem in portretul-robot", spune el. In urma cu cateva zile, judiciaristii de la Investigatii Criminale l-au rugat pe PIM sa realizeze portretul-robot al unui individ care, acum aproximativ doua saptamani, a talharit un taximetrist la iesirea din Suceava spre Falticeni. "Dupa ce-am terminat de desenat, politistii mi-au adus un portret-robot facut de un program special din dotarea lor. Satisfactia mea e ca atat taximetristul talharit, cat si politistii, au spus ca al meu e mult mai bun", zambeste PIM, mandru ca a "batut" tehnica moderna a politiei.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.