Romanii din Alcala de Henares si bisericile ortodoxe din Spania vor strange bani pentru a ajuta la repatrierea Alexandrei Brezeanu, romanca de 21 de ani careia iubitul ei, tot roman, i-a dat foc de vie.

In noaptea de marti spre miercuri, cei doi, care erau impreuna de mai mult timp, au mers pe un camp frecventat de perechile de tineri, in apropierea orasului Alcala de Henares. Martorii spun ca cei doi au discutat aprins, intr-o masina, iar la un moment dat femeia a iesit si a inceput sa alerge. Constantin Vamanu (22 de ani) a iesit dupa ea cu un bidon plin cu lichid, a stropit-o si apoi i-a dat foc cu o bricheta. Martorii spun ca fata a scos niste urlete infioratoare, in timp ce corpul ei s-a transformat intr-o torta vie.

Anchetatorii, citati de presa spaniola, spun ca gestul barbatului a fost premeditat. Barbatul cumparase bidonul cu benzina chiar din apropierea clubului de noapte in care lucra Alexandra.

PANICA IN TARA. Potrivit lui Gheorghe Gainar, presedintele Asociatiei de Ajutorare si Integrare a Romanilor din Alcala de Henares, stirea ca o tanara a fost arsa de vie in localitate a starnit panica printre romanii din tara. Multi au sunat sa verifice daca fiicele lor care traiesc la Alcala de Henares sunt bine, pentru ca numele victimei a fost facut public la cateva ore dupa ce presa anuntase incidentul. In localitate exista o numeroasa comunitate romaneasca.