Sprijin. Un broker priceput va poate dubla investitia intr-un an Oportunitate. Cei care au bani pot cumpara actiuni la pretul din 2006 Criza bursei, atat nationala cat si pe pietele internationale, s-a mai domolit, iar actiunile ieftinite pot fi un
Sprijin. Un broker priceput va poate dubla investitia intr-un an Oportunitate. Cei care au bani pot cumpara actiuni la pretul din 2006 Criza bursei, atat nationala cat si pe pietele internationale, s-a mai domolit, iar actiunile ieftinite pot fi un bun mijloc de investire. In Romania, actiunile societatilor de investitii financiare (SIF) au castigat, ieri, peste 6% fata de ziua precedenta, leul da semne vagi de revenire, iar Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat la deschidere, pe ansamblu, o crestere de peste 4% fata de joi. Estimari si sfaturi discrete In aceasta perioada de turbulenta, dar nu numai acum, brokerii se feresc sa faca estimari sau sa recomande transant plasarea banilor in actiuni la firma X sau Y. Totusi, majoritatea firmelor de intermediere cumpara pentru clienti in aceasta perioada - in unele cazuri, chiar 10% mai ieftin decat la inceputul anului - actiuni la diverse companii. Dupa o perioada de crestere, actiunile vor fi fructificate (vandute) cu profit notabil, dar numai dupa ce estimarile brokerilor vor indica scaderi evidente intr-o perioada ulterioara de timp. Sigur, aceasta este teoria pe baza careia functioneaza ideal acest gen de afaceri, dar unii brokeri o pun cu succes in practica. Majoritatea firmelor de intermediere estimeaza o revenire puternica a bursei si, potrivit "Businessmagazin", cele mai optimiste prognoze releva cresteri de pana la 60% a valorii actiunilor in urmatoarele 10-12 luni. "Vedetele" Bursei Desi nu sunt indicate ca fiind cele mai profitabile surse de profit, actiunile unor firme sunt, fara indoiala, "vedetele" pietei bursiere din Romania. Printre acestea se numara Petrom, Compa Sibiu, Prospectiuni SA, Transelectrica, Transgaz, Banca Transilvania, Cemacon Zalau. Mentionarea acestor firme s-a facut in urma evolutiei actiunilor lor pe bursa si nu reprezinta in niciun caz recomandari pentru investitii bursiere.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.