Stralucitor. Croatul de 29 de ani este cel mai valoros conducator de joc din lume Michael Jordan ramane, desi mai joaca, acum, cel mai bun baschetbalist din lume din intreaga istorie a acestui sport. A umplut salile pe unde si-a demonstrat talentul
Stralucitor. Croatul de 29 de ani este cel mai valoros conducator de joc din lume Michael Jordan ramane, desi mai joaca, acum, cel mai bun baschetbalist din lume din intreaga istorie a acestui sport. A umplut salile pe unde si-a demonstrat talentul fara de seaman. Ivano Balic, croatul nascut pe 1 aprilie 1979, la Split, este singurul handbalist care a fost comparat cu "Air" Jordan. Nascut pe coasta Dalmatiei, micul Ivo a jucat la inceput... baschet, la KK Split. I s-a parut, insa, ca se descurca mai bine cu mingea mai mica de la handbal. Motiv pentru care a schimbat cosurile agatate de panou cu mult mai marile porti de langa semicercuri. A trecut pe la RK Split, RK Metkovic, dupa care a plecat in Spania, la Portland San Antonio, unde-l are ca antrenor secund pe romanul Alexandru Buligan. La Metkovic a fost coleg cu Kaleb, Metlicic, Domikovic, Spojlaric si Sprem (ultimii doi accidentati, acum). Tot impreuna sunt si la "nationala". Balic, cel declarat cel mai bun handbalist din lume in 2003 si 2006, e, insa, diamantul. Omul care da si pase, dar si marcheaza in momentele- cheie. El a adus Croatia, in semifinalele Campionatului European din Norvegia, unde va intalni, azi, Franta, actuala detinatoare a ti-tlului (16.30, in direct la sport.ro). Pentru finala mai lupta Danemarca si Germania, campioana mondiala (ora 19.00).


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.