Senzational! Jo-Wilfried Tsonga, francezul cu tata congolez, l-a ridiculizat pe cunoscutul Rafael Nadal la Melbourne A aparut ca din neant. A urcat pe neobservate pana pe locul 48 mondial. A trimis acasa tenismani de prima mana precum Mihail Iujnii
Senzational! Jo-Wilfried Tsonga, francezul cu tata congolez, l-a ridiculizat pe cunoscutul Rafael Nadal la Melbourne A aparut ca din neant. A urcat pe neobservate pana pe locul 48 mondial. A trimis acasa tenismani de prima mana precum Mihail Iujnii (favorit nr. 14), Richard Gasquet (8) si Andy Murray (9). Ieri, a intrat definitiv in istorie, dupa ce l-a eliminat pe spaniolul Rafael Nadal (2), in trei seturi, 6-2, 6-3, 6-2. Jo Wilfried Tsonga este cel de-al treilea francez care patrunde in finala Internationalelor Australiei (dupa Jean Borotra 1928 si Arnaud Clement 2001), cel dintai turneu de Grand Slam in fiecare an. Nascut intr-un oras devenit celebru pentru zgomotul asurzitor al masinilor, Le Mans, pe 17 aprilie 1985, dintr-o mama frantuzoaica si un tata congolez, Didir Tsonga, Jo Wilfried a uimit lumea nu atat prin scorul sec, 3-0 la seturi, prin caer l-a invins pe Nadal, ci prin jocul sau excelent. Retururi incredibile, stopuri de meserias pe voleu, lovituri in lung de linie executate parca de un robot. L-a alergat pe "Piratul" iberic din colt in colt, ca masina de tricotat. Ultimul act il va aduce fata-n fata cu invingatorul dintre Roger Feder si Novak Djokovic. Ganditi-va ca Guy Forget vrea sa-l aduca pe Tsonga la Sibiu, in meciul de Cupa Davis Romania - Franta!


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.