CE BEM, CE MANCAM
Praf de crema de frisca - la fructe, prajituri si inghetata Ruf are in compozitie: "Zahar, grasimi vegetale, sirop de glucoza, emulsificator: esterii glicerici ai acidului acetic cu acizi grasi E 472 f, proteine din lapte,

CE BEM, CE MANCAM
Praf de crema de frisca - la fructe, prajituri si inghetata Ruf are in compozitie: "Zahar, grasimi vegetale, sirop de glucoza, emulsificator: esterii glicerici ai acidului acetic cu acizi grasi E 472 f, proteine din lapte, amidon modificat din cartof (unul dintre E 1404, E 1410, E 1414, E 1420 ), aroma identic naturala (n.r. - artificiala), stabilizator caragenan E 407, colorant alimentar natural: beta caroten E 160a".

ANALIZA. Produsul analizat este un ingredient de cofetarie obtinut din zaharuri cu index glicemic foarte ridicat, grasimi vegetale si aditivi alimentari. Produsul utilizat in cantitate mare poate inrautati semnificativ calitatea nutritionala a preparatului final prin adaugarea de zaharuri rafinate, grasimi si aditivi alimentari, atrage atentia profesorul Mencinicopschi. Caragenanul E 407 poate fi degradat limitat in tractusul digestive, putand deveni cocarcinogen si imunosupresor. In cantitate mare poate impiedica asimilarea unor minerale, grasimi si vitamine liposolubile si de asemenea poate provoca alergii.

CONCLUZII. Produsul va fi utilizat cu moderatie in obtinerea preparatelor finale, pentru a nu inrautati caracteristicile nutritionale si sanogene ale acestora. Nu se recomanda supraponderalilor, obezilor, suferinzilor de cancere, alergicilor, fumatorilor. Praful de crema va fi utilizat de diabetici numai cu acordul medicului curant.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.