La sase zile de la judecarea recursului DIICOT-Brasov impotriva sentintei Curtii de Apel Brasov, care a respins arestarea lui Cristian Cioaca pentru infractiuni informatice, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis. Pe numele lui Cr
La sase zile de la judecarea recursului DIICOT-Brasov impotriva sentintei Curtii de Apel Brasov, care a respins arestarea lui Cristian Cioaca pentru infractiuni informatice, magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au decis. Pe numele lui Cristian Cioaca a fost emis, ieri, de indata, un mandat de arestare preventiva, in timp ce hackerul Adrian Marin Nitu a primit interdictia de a parasi tara timp de 29 de zile. Odata pronuntata aceasta decizie, cu majoritatea voturilor magistratilor care au judecat recursul, incepe o noua etapa a telenovelei numite 'Elodia>>. Si anume, lupta pentru custodia micutului Patrick, in varsta de 3 ani. Sora lui Cristian Cioaca se intereseaza cum poate primi ea custodia copilului pe perioada in care fratele sau se afla in arest.

„Este inadmisibila decizia Inaltei Curti.“ Acestea au fost cuvintele avocatului Florentin Sorescu, la cateva minute dupa ce a aflat de faptul ca instanta suprema a decis arestarea, pe o perioada de 29 de zile, a clientului sau. Dupa cum se stie, vineri, Inalta Curte de Casatie si Justitie a judecat recursul DIICOT, Serviciul Teritorial Brasov, impotriva sen tintei Curtii de Apel Brasov din data de 16 ianuarie, care a respins cererea procurorilor de arestare a lui Cristian Cioaca si a lui Adrian Nitu. Cei doi au calitatea de inculpati in dosarul privind violarea secretului corespondentei Elodiei Ghinescu. Magistratii Inaltei Curti au reaudiat partile si au decis ca se vor pronunta pe data de 24 ianuarie 2008.

Ieri dimineata, Inalta Curte de Casatie si Justitie a anuntat ca a casat sentinta Curtii de Apel Brasov, a admis recursul DIICOT si a dispus eliberarea unui mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele politistului Cristian Cioaca. Judecatorii au precizat ca mandatul de arestare se pune in aplicare de indata. Mai mult, instanta a dispus instituirea masurii de interdictie de a parasi tara, pe timp de 30 de zile, impotriva hackerului ploiestean Marin Adrian Nitu. „Cu opinia separata a presedintelui de complet, in sensul respingerii, ca nefondat, a recursului declarat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov - DIICOT - Serviciul Teritorial Brasov. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi 24 ianuarie 2008“, se arata in minuta deciziei.

Pamflet!!



Imagini si sunet Adrian Velea


Curtea de Apel Brasov, facuta KO
Prin decizia data, Inalta Curte a desfiintat practic afirmatiile judecatorului Alexandru Vasiliu, presedintele de complet al Curtii de Apel Brasov, care, la data de 16 ianuarie, a mentionat faptul ca Parchetul nu a oferit indicii ca fapta pentru care Cioaca si Nitu sunt anchetati s-a petrecut. Oferim, astfel, cititorilor nostri cateva pasaje din Incheierea de sedinta nr. 2 F a Curtii de Apel Brasov. La fila 7, Curtea sustinea ca „examinand actele cauzei, curtea constata ca nu sunt indeplinite conditiile cerute de lege pentru a se dispune arestarea preventiva a celor doi inculpati. In primul rand (...) la dosar nu exista probe care sa presupuna ca faptele inculpatilor intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor retinute in sarcina, respectiv ca sunt prevazute de legea penala, iar indiciile conturate pana in prezent nu sunt temeinice si dau nastere unor simple presupuneri, aceasta si datorita unei urmariri penale care pana in prezent este extrem de sumara“. La fila 9, Alexandru Vasiliu spune ca „asa fiind, intrucat temeiurile legale invocate nu sunt indeplinite, curtea urmeaza sa respinga propunerea formulata de Parchet“.

Reamintim ca magistratul Alexandru Vasiliu a avut o pozitie identica la data de 21 septembrie 2007, cand a respins cererea Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica de arestare, pe o perioada de zece zile, a aceluiasi invinuit Cristian Cioaca, pentru savarsirea infractiunii de omor calificat asupra sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, disparuta de la domiciliu din data de 30 septembrie. Coincidenta face ca acelasi judecator sa fie extras aleatoriu de calculator sa judece trei propuneri procedurale ale Parchetului in doua dosare avandu-l ca acuzat pe politistul Cristian Cioaca. La fel de interesant este ca, de fiecare data cand a comparut in fata judecatorului Alexandru Vasiliu, Cioaca a avut castig de cauza, iar atacate cu recurs, solutiile date de magistrat au fost anulate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Astfel, pe 21 septembrie 2007, computerul a extras numele lui Alexandru Vasiliu sa judece cererea de arestare preventiva a lui Cioaca pentru omor calificat, cerere pe care a respins-o. La 15 ianuarie 2008, Alexandru Vasiliu a fost din nou extras pentru a semna autorizatiile de perchezitie cerute de DIICOT, pentru adresele de domiciliu ale lui Cristian Cioaca, a surorii acestuia, Ana Maria Ene, din Pitesti, si a hackerului Adrian Nitu, din Ploiesti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.