STUDIU - Vitamina E ajuta psihicul
Persoanele varstnice care au un nivel scazut de vitamina E in sange pot suferi de declin pshihic, se arata intr-un studiu realizat la Universitatea Yale. Cercetarea a avut loc din noiembrie 1998 pana in mai 2000 si la ea au participat aproape 700 de persoane cu varsta de aproximativ 73 de ani. Benedetta Bartali, conducatoarea studiului, a declarat ca vitamina E este un antioxidant liposolubil, care ajuta organismul sa lupte cu stresul oxidativ si sa apare functiile psihice ale organismului. Vitamina E se gaseste in alune, sos de tomate, seminte de floarea-soarelui.

OBLIGATIVITATE - Aceleasi etichete in Marea Britanie
Patronii de magazine alimentare din Marea Britanie vor fi obligati sa foloseasca acelasi tip de etichete nutritionale pentru toate produsele pe care le scot la vanzare. In felul acesta, consumatorii se vor obisnui cu simbolurile folosite si vor putea face alegeri mult mai sanatoase in ceea ce priveste alimentatia lor. In acest moment sunt folosite trei tipuri de scheme de etichetare care foloseau culori diferite si modalitati distincte de evidentiere a nivelului zilnic admis pentru sare, zahar si grasimi. Guvernul britanic lupta de ani in sir cu numarul foarte mare de persoane obeze.

ULTIMATUM - Legea impotriva fast-food
Deputatul independent Mircia Giurgiu acuza producatorii de alimente de tip fast-food ca fac lobby in Camera Deputatilor pentru amanarea proiectului de lege care va interzice comercializarea acestui tip de alimente in scoli si ameninta cu un mars de protest. Acesta a declarat ca parintii clujeni sunt nemultumiti ca proiectul nu a intrat pe ordinea de zi a comisiilor de invatamant si sanatate din Camera Deputatilor, cu toate ca nu am avut nici o piedica pana in acest moment. Proiectul a fost adoptat de Comisia de Agricultura a Camerei Deputatilor, dar este blocat la comisiile de sanatate si invatamant.