Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca nu ia in calcul propunerile sefului PSD Mircea Geoana de combatere a crizei monetare, sustinand ca nu exista un val de scumpiri. „Valul de scumpiri la c
Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, ieri, la Iasi, intr-o conferinta de presa, ca nu ia in calcul propunerile sefului PSD Mircea Geoana de combatere a crizei monetare, sustinand ca nu exista un val de scumpiri. „Valul de scumpiri la care se refera Geoana nu exista“, a spus Tariceanu, citat de Mediafax. Acesta a precizat ca se poate vorbi despre o singura scumpire prognozata, si anume cea a gazelor naturale. „Da, gazele se vor scumpi, dar nu pentru ca vrea Tariceanu, ci pentru ca preturile pe piata mondiala cresc“, a subliniat primul ministru. Acesta a dat insa asigurari ca majorarea pretului la gaze va fi insotita de ajutoare acordate de Guvern persoanelor care au venituri sub plafonul de 615 lei venit net lunar pe membru de familie. „Acestia vor primi o compensatie care sa le acopere in totalitate cheltuielile legate de majorarea pretului la gaze“, a spus Tariceanu.

Premierul a combatut prognozele privind majorarea preturilor la alimente, vehiculat de sindicatul Agrostar. El a afirmat ca acest sindicat este o combinatie de patronate cu interese proprii, care activeaza intr-o zona a economie si care desfasoara foarte multe tranzactii la negru. Premierul a apreciat ca 80% din tranzactiile din agricultura sunt necontabilizate si ca Guvernul va face eforturi pentru a indrepta aceasta situatie.„Poate ca atunci cei de la Agrostar vor face declaratii mai realiste“, a spus Tariceanu.

Si Varujan Vosganian ne spune ca traim bine


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.