Banca franceza Societe Generale, actionarul majoritar al Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), a anuntat ieri ca a descoperit o frauda de 4,9 miliarde de euro. Frauda a fost facuta de un singur trader al bancii, care nu a informat conducerea in legatur
Banca franceza Societe Generale, actionarul majoritar al Bancii Romane de Dezvoltare (BRD), a anuntat ieri ca a descoperit o frauda de 4,9 miliarde de euro. Frauda a fost facuta de un singur trader al bancii, care nu a informat conducerea in legatura cu pozitiile contractate pe piata. Presedintele Societe Generale, Daniel Bouton, a anuntat ca persoana implicata a fost concediata, la fel si sefii acestuia. Urmarile anuntului privind frauda nu s-au lasat asteptate. Actiunile Societe Generale si ale BRD au fost suspendate ieri si nu au fost tranzactionate la deschiderea burselor din Paris si Bucuresti. La reluarea tranzactiilor, actiunile BRD au inregistrat o pierdere de peste 3% din pret, apoi au recuperat scaderea si chiar au crescut cu 1%.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.