Fiscul israelian a intocmit o lunga lista cu sute de oameni, care s-au sustras de la plata impozitelor asupra castigurilor obtinute. Ei urmeaza sa fie arestati si adusi in fata judecatorilor. Se stie ca numerosi israelieni, nu toti originari din Roma
Fiscul israelian a intocmit o lunga lista cu sute de oameni, care s-au sustras de la plata impozitelor asupra castigurilor obtinute. Ei urmeaza sa fie arestati si adusi in fata judecatorilor. Se stie ca numerosi israelieni, nu toti originari din Romania, au investit in ultimii ani sume considerabile in achizitionarea de case, au cumparat si au vandut pamanturi si au construit blocuri cu locuinte si birouri de inchiriat. Lunar, chirii in valoare de sute de mii de euro intra in buzunarele acestor noi imbogatiti, fara ca veniturile lor sa fie declarate fiscului israelian. Cotidianul ebraic "Yediot Aharonot" dezvaluie "combina" folosita: acesti oameni de afaceri actioneaza sub paravanul unor firme inscrise fie in Romania, fie in strainatate. Primul arestat, omul de afaceri Avraham Cohen din Yavne, poseda propria sa afacere imobiliara in Romania si gireaza numeroase afaceri cu case si pamanturi ale unor israelieni. Cohen a recunoscut invinuirile si conlucreaza cu anchetatorii fiscului. Ziarul ebraic scrie ca in cursul anchetarii lui Cohen a "ajuns" in mainile anchetatorilor o lista lunga cu nume de israelieni care poseda apartamente in Bucuresti si in alte localitati romanesti, primesc lunar chirii consistente, dar se sustrag de la plata impoziturilor catre Fiscul israelian. Dupa arestarea lui Avraham Cohen, ieri au fost arestati Ovadia Mashal, Ezra Mashal si Itzhac Acoen, trei cunoscuti negustori de textile, proprietari ai firmelor "Marco Polo" si "A. D.". Acestia au recunoscut in fata judecatorului ca detin numeroase locuinte in Romania, dar au "uitat" sa le declare Fiscului israelian.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.