Rezervele ameninta ca parasesc turneul, un paznic a pierdut cheile de la sala in care Camerunul trebuia sa tina conferinta de presa, iar Beninul e pichetat de suporteri.

Primele egaluri in Cupa Africii s-au consemnat abia in a patra zi de concurs, iar cum ambele au fost contabilizate in aceeasi grupa, D, aici exista acum cea mai complicata situatie, Tunisia, Senegal, Angola si Africa de Sud avind cite un punct. Impotriva Angolei, in rindurile careia fostul dinamovist Ze Kalanga a jucat din minutul 52, se poate spune ca Bafana Bafana a avut mare noroc, sud-africanii fiind salvati cu doar doua minute inainte de ultimul fluier de reusita lui Elrio van Heerden, de la FC Bruges. Scorul final a ramas 1-1, iar antrenorul baietilor, Carlos Alberto Parreira, fost campion mondial cu Brazilia in 1994, ramine sa spere la calificarea in sferturi. Tot pe final, in minutul 82, au egalat si tunisienii in fata Senegalului, Mejdi Traoui, de la Etoile du Sahel, fiind cel care a dus rezultatul la 2-2.

Nici nu a trecut o saptamina de la inceputul turneului si au aparut tensiuni in sinul mai multor nationale, situatia fiind exploziva in unele situatii. Sammy Traore, coleg in centrul apararii lui Auxerre cu Gabi Tamas, dar care joaca si pentru Mali, a rabufnit impotriva antrenorului Jean François Jodar, care l-a introdus in meci doar in ultimele cinci minute ale disputei cu Benin (1-0): „N-am venit la CAN 2008 pentru frinturi de meciuri, iar daca se va mai intimpla asta imi voi face valiza si voi pleca. Auxerre are nevoie de mine". Vineri e Ziua Z pentru Traore, cind sint programate meciurile grupei B, Mali-Nigeria (ora 21.30, Eurosport) si Coasta de Fildes-Benin (19.00, Eurosport).

Vestile privitoare la proasta organizare sint in continuare dese si haioase. Traditionala si totodata obligatoria conferinta de presa pe care Camerunul trebuia sa o sustina dupa infringerea suferita in fata Egiptului (2-4) a fost anulata deoarece gardianul a pierdut cheile salii de conferinte, presa, echipele nationale si organizatorii circula execrabil prin Ghana, iar 50 de suporteri din Benin protesteaza vehement in fata cantonamentului nationalei pentru reprimirea in lot a vedetei Mouritala Ogounbiyi „Mouri" (Etoile du Sahel), neselectionat din cauze disciplinare. La sfirsitul saptaminii, Cupa Africii programeaza etapa a doua in grupele C (simbata: Camerun-Zambia, ora 19.00; Egipt-Sudan, ora 21.30) si D (duminica: Senegal-Angola, ora 19.00; Africa de Sud-Tunisia, ora 21.30).