Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a sanctionat cu avertisment scris societatile BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata pentru nerespectarea prevederilor Legii privind pensiile facultative (Pilonul III), a anuntat, ieri,
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a sanctionat cu avertisment scris societatile BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata pentru nerespectarea prevederilor Legii privind pensiile facultative (Pilonul III), a anuntat, ieri, institutia, informeaza NewsIn. BCR Asigurari de Viata a fost sanctionata cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor Legii pensiilor facultative, cu modificarile si completarile ulterioare, deoarece nu a nerespectat limita maxima de investire, de 5%, in titluri de participare emise de organisme de plasament colectiv in valori mobiliare din Romania pentru fondul BCR Prudent, se arata in comunicat. ING Asigurari de Viata SA a fost, de asemenea, sanctionata cu avertisment scris pentru incalcarea prevederilor Legii pensiilor facultative, deoarece nu a respectat termenul de doua zile lucratoare de convertire in unitati de fond a contributiilor la un fond de pensii facultative in intervalul 14 august 2007 - 18 octombrie 2007 si 22 octombrie 2007-26 octombrie 2007). Compania a incalcat prevederile legale privind calculul valorii activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative. Sanctiunile au fost aprobate intr-o sedinta a Consiliului CSSPP care s-a desfasurat saptamana trecuta. BCR Asigurari de Viata si ING Asigurari de Viata sunt autorizate sa activeze pe Pilonul III, avand in administrare fondurile de pensii facultative BCR Prudent (cel mai mare fond de profil, cu active de 7,073 mil. lei), respectiv ING Clasic si ING Optim. La 4 ianuarie, cele trei fonduri aveau 23.345 de participanti (40,97% din numarul total de persoane inscrise la Pilonul III) si administrau active nete de 9,75 mil. lei (67,16% din valoarea pietei de profil). Pe Pilonul III mai sunt autorizate societatile Aviva Asigurari de Viata (Pensia Mea), Allianz-Ţiriac Asigurari (AZT Moderato, AZT Vivace) si OTP Garancia Asigurari (OTP Strateg).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.