Doi tineri romåni au fost ucisi, in noaptea de miercuri spre joi, pe o strada din Torino. Asupra lor au fost trase 15 gloante. Potrivit unor surse judiciare, tånara de 22 de ani a ajuns in Italia fiind racolata de membrii unei retele de
Doi tineri romåni au fost ucisi, in noaptea de miercuri spre joi, pe o strada din Torino. Asupra lor au fost trase 15 gloante. Potrivit unor surse judiciare, tånara de 22 de ani a ajuns in Italia fiind racolata de membrii unei retele de proxeneti albanezi. Anchetatorii sunt de parere ca cei doi romåni sunt victimele unei reglari de conturi intre interlopi. Intrucåt femeia a mai trait cåteva ore dupa ce a fost impuscata, aceasta a apucat sa stea de vorba cu anchetatorii. Principalul suspect in acest caz este un cetatean albanez, pe care tånara il cunostea de cåtiva ani.

Cei doi romani, Ramona Gabriela Nicoara, in varsta de 22 de ani, din Barlad, judetul Vaslui, si Valerica Dascalu, in varsta de 37 de ani, din municipiul Roman, judetul Neamt, au fost atacati, in noaptea de miercuri spre joi, in plina strada, in zona stadionului din Torino. In jurul orei 00.30, tinerii au fost abordati de un barbat, care a deschis focul cu o arma semi-automata si care apoi a disparut la bordul unui vehicul marca Fiat Bravo. Asupra lor au fost trase 15 cartuse. Potrivit ziarului „Il Tempo”, Gabriela Nicoara a fost atinsa de cinci gloante si transportata la spital, unde a fost supusa unei interventii chirurgicale. Tanara a murit insa la ora 04.30 (05.30 ora Romaniei). Valerica Dascalu a decedat si el tot la spital, in corpul lui fiind gasite sase gloante. Potrivit anchetatorilor, tanara ar fi practicat prostitutia si fusese expulzata din Italia pentru sedere ilegala in perioada 2005-2006. Exista suspiciuni ca barbatul ar fi fost proxenetul ei. Autoritatile italiene colaboreaza pentru elucidarea acestui caz cu doi dintre cei 24 de politisti romani detasati in Italia. Potrivit unor surse din MIRA, principalul suspect este un cetatean albanez, iar informatiile preliminare par sa indice o posibila reglare de conturi intre proxeneti. Anchetatorii sustin ca femeia, care a mai trait cateva ore dupa ce a fost impuscata, ar fi apucat sa stea de vorba cu ei si sa le raspunda la cateva intrebari. Tot anchetatorii sustin ca, desi tanara nu avea ocupatie, iar el era un simplu muncitor, ambii detineau autoturisme de lux care valorau impreuna peste 70.000 de euro.


Gabriela Nicoara a fost prietena cu asasinul timp de trei ani
Familia Gabrielei Nicoara din Barlad este socata de cele intamplate in Italia. Cu cateva ore inainte de a muri, fata l-a sunat pe tatal sau, Lulu Nicoara, care locuieste in Barlad, pentru a-i spune ca vrea sa se intoarca in tara. “Spunea ca vine inapoi in Romania, nu mai pleaca si se casatoreste cu baiatul din Roman. Era fericita si plina de viata. Este incredibil. De ce, Doamne, mi-ai luat lumina ochilor mei?”, spune, plangand, tatal Gabrielei, Lulu Nicoara. Toti membrii familiei sunt in stare de soc. Mama Gabrielei, Lacramioara, este in Italia de 7 ani. A plecat odata cu fata cea mare pentru o viata mai buna. In Barlad, fata a lucrat ca barmanita. Era o familie serioasa, in care cu ani de zile in urma a incercat sa intre si ucigasul celor doi indragostiti. “A vorbit cu un baiat, un albanez, Paulo, care avea vreo trei restaurante in Torino. Era un baiat linistit, nu credeam ca va fi in stare de asa ceva.

L-am cunoscut si noi, nu arata ca ar fi in stare de asemenea nenorocire. Trebuia sa se gandeasca la durerea noastra, ca doar are si el multi frati si parinti”, spune tatal Gabrielei, privind in gol la o fotografie a fetei. Ca o ironie a sortii, dintr-una din fotografii le zambeste chiar asasinul fetei. In momentul in care a auzit ca Gabriela a fost asasinata, tatal s-a urcat in masina si a plecat spre Italia. L-a sunat, pe drum, fata cea mica, Andreea, care i-a spus ca face un drum degeaba, pentru ca trupul Gabrielei va fi repatriat cu ajutorul statului roman. S-a intors, cu ochii in lacrimi, acasa. Mama, care statea in Torino, fiind despartita de tatal Gabrielei, a suferit o cadere nervoasa si nu mai poate vorbi. In cursul zilei de astazi, sicriul cu trupul Gabrielei Nicoara va pleca din Italia cu destinatia Romania. “Era un copil deosebit. Nu-mi vine sa cred ca a murit nepoata mea iubita. Nu stiu cum vom trece peste acest necaz. Numai Dumnezeu stie daca vom putea trece peste aceasta durere care ne rupe sufletele”, a spus bunica Gabrielei.

Prietenii lui Valerica 'nu il cred in stare sa fi intrat in randul mafiei>>
Familia lui Valerica Dascalu a refuzat orice discutie cu reprezentantii presei. Una dintre cumnatele acestuia chiar i-a rugat pe cei prezenti la poarta casei sa fie lasati in pace. Apoi, a incuiat poarta si a disparut in locuinta. Dupa mai bine de o ora, unul dintre nepotii romascanului ucis a acceptat sa dea cateva declaratii despre unchiul sau. „Nenea Valerica era frate cu tata si stiu ca a plecat de mai multe ori in Italia, ultima oara acum doi ani. Eu implinesc anul acesta 18 ani si voiam sa plec la italieni, pentru ca unchiul imi promisese ca imi gaseste ceva bun de munca pe acolo. Nu stiu cu ce se ocupa el in Italia, dar nu cred ca facea ceva rau, asa cum am auzit ca s-a spus”, a declarat Bogdan Dascalu, nepotul romascanului. El a mai spus ca unchiul Valerica fusese crescut cu greu de tatal, care, tapiter fiind, castiga foarte putin reparand canapele la domiciliu. Si prietenii lui Valerica sunt socati de vestea pe care au primit-o. Ei nu inteleg cum s-a putut intampla o asemenea tragedie si spun ca Valerica Dascalu era un baiat bun, care isi vedea de treaba lui. „Am fost la italieni cu Valerica, acum vreo doi ani. Am stat cu el aproape sase luni si am muncit amandoi la o firma de paste fainoase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.