Totodata, instanta a dat in cazul lui Adrian Nitu, acuzat in acelasi dosar, interdictia de a parasi tara. Politistul, aflat in asteptarea dispozitiei oficiale privind mandatul referitor la arestarea sa a iesit ieri dupa amiaza, pentru scurt timp, di
Totodata, instanta a dat in cazul lui Adrian Nitu, acuzat in acelasi dosar, interdictia de a parasi tara. Politistul, aflat in asteptarea dispozitiei oficiale privind mandatul referitor la arestarea sa a iesit ieri dupa amiaza, pentru scurt timp, din biroul sau din cladirea IPJ Brasov, imbracat intr-un tricou negru pe care scria "Prezumtia de Nevinovatie" si "Stop accidentelor din Justitie", dar nu a facut nici o declaratie. In jurul orei 18.00 a fost dus in arest. Procurorul de sedinta a sustinut la sedinta de ca cei doi nu au avut intentia de a o localiza pe Elodia Ghinescu, interesul fiind de a afla cine este Cristian Ilie, barbatul cu care coresponda avocata. Acesta l-a acuzat pe Cioaca de faptul ca a intentionat sa zadarniceasca prin alterarea mijloacelor de proba ancheta judiciara. Procurorul a citat din convorbiri telefonice realizate incepand cu 24 septembrie referitor la rolul lui Nitu in aceasta activitate. Nitu a sustinut tot timpul ca la solicitarea lui Cristian Cioaca a intrat in adresa de e-mail a Elodiei Ghinescu, pentru ca aceasta sa nu fie accesata de hackeri si pentru depistarea informatiilor care ar fi putut-o localiza pe femeia declarata disparuta la sfarsitul lunii august 2007. Avocatul lui Cioaca a declarat ieri ca a convenit cu clientul sau ca astazi sa depuna la DIICOT Brasov o cerere de eliberare sub control judiciar a clientului sau. "Am convenit cu clientul meu asupra cererii sale de eliberare sub control judiciar si vom inainta aceasta cerere. Nu mi-a venit sa cred cand am auzit verdictul. Este o solutie extrem de periculoasa, care ne da inapoi cu 18 ani", a spus avocatul. Potrivit Mediafax, acesta a avansat ideea ca dosarul privind violarea corespondentei electronice a Elodiei Ghinescu, sotia disparuta a politistului Cioaca, ar fi unul "confectionat", al carui scop ar fi arestarea clientului sau. "Vor arestarea pentru a crea presiune psihica asupra lui, in ideeea ca ar fi vinovat de omor si pentru a smulge o marturisire. Ma intreb si va intreb: nu cumva se incearca smulgerea unor informatii pe fondul existentei unor probe insuficiente?", a intrebat avocatul. Cioaca este acuzat intr-un alt dosar si de uciderea sotiei sale. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.