"Se solicita Curtii Constitutionale, in numele Guvernului Romaniei, sa constate ca refuzul presedintelui Romaniei de a o numi pe doamna Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei este neconstitutional", se mai precizeaza in comunicat. Sesizar
"Se solicita Curtii Constitutionale, in numele Guvernului Romaniei, sa constate ca refuzul presedintelui Romaniei de a o numi pe doamna Norica Nicolai in functia de ministru al Justitiei este neconstitutional", se mai precizeaza in comunicat. Sesizarea Curtii Constitutionale in vederea deblocarii situatiei de la varful Ministerului Justitiei a fost solutia insistent vehiculata de liberali in ultimele zile, insa anuntul Guvernului in acest sens a intaziat sa apara. Desi au comunicat in aceasta perioada, prin diverse mijloace, presedintele si primul-ministru nu s-au inteles in privinta instalarii lui Nicolai la Justitie. Ieri dimineata - prezent la Iasi cu ocazia sarbatoririi Unirii de la 1859 - premierul Tariceanu spunea, potrivit Rompres, ca asteapta inca de la consilierii juridici un punct de vedere "bine fundamentat asupra necesitatii si oportunitatii unei sesizari la Curtea Constitutionala". (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.