Atractie. Chiar si britanicii vor sa cumpere locuinte pe Valea Prahovei Cei care cumpara acum o casa intr-o statiune montana ar putea obtine un profit de circa 25% daca o vor vinde inainte de sfarsitul acestui an. Expertii imobiliari romani, pe de o
Atractie. Chiar si britanicii vor sa cumpere locuinte pe Valea Prahovei Cei care cumpara acum o casa intr-o statiune montana ar putea obtine un profit de circa 25% daca o vor vinde inainte de sfarsitul acestui an. Expertii imobiliari romani, pe de o parte, si analistii straini, pe de alta parte, intrevad castiguri frumoase pentru proprietarii de case de vacanta de pe Valea Prahovei. Englezii vor case in muntii nostri Conform site-ului aboutproperty.co.uk, britanicii vor sa investeasca in domeniul imobiliar din Romania, in mod special in proprietati situate in statiuni turistice. Potrivit sursei, un apartament cu trei camere dintr-o statiune de pe Valea Prahovei costa cu 40% mai putin decat in alte statiuni est-europene. Chiar si expertii britanici prognozeaza majorarea cu 15-25% (de cinci ori mai mult decat ofera bancile pentru depozite pe un an) a preturilor la proprietatile imobiliare situate in zonele montane din Romania. Preturi actuale In prezent, potrivit anunturilor imobiliare, preturile locuintelor de pe Valea Prahovei ajung pana la 800 de euro pe metru patrat (mp) pentru casele de vacanta mai vechi de 10 ani si intre 1.200 si 1.600 de euro/mp pentru vilele de lux. Cei care vor sa-si cumpere un apartament in Sinaia sau Predeal au de platit circa 1.000 de euro/ mp sau chiar mai mult, in functie de dotari. O casa de vacanta de 80.000 de euro cumparata acum se poate revinde peste 10-12 luni cu 100.000 de euro. Cei care au de gand sa construiasca in perioada urmatoare case de vacanta, trebuie sa stie ca terenurile de pe Valea Prahovei sunt vandute cu 15-35 de euro/mp la periferia statiunilor, cu pana la 600 de euro/mp in Sinaia, cu circa 250 de euro/ mp in Busteni, iar in Poiana Tapului, cu 100-150 de euro/mp. Terenurile din Campina sunt oferite cu 65-100 de euro/mp, iar in Breaza, cu 38-45 de euro/mp.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.