Curtea de Apel Brasov a amanat, pentru 28 ianurie, discutarea cererii depuse in aceeasi zi la instanta si la DIICOT Brasov de catre avocatul politistului Cristian Cioaca de eliberare sub control judiciar a acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Curtea de Apel Brasov a amanat, pentru 28 ianurie, discutarea cererii depuse in aceeasi zi la instanta si la DIICOT Brasov de catre avocatul politistului Cristian Cioaca de eliberare sub control judiciar a acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Instanta a luat aceasta decizie intrucat pana astazi, la ora 14:00, dosarul politistului Cristian Ciaoca nu ajunsese inca la Curtea de Apel Brasov de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

La sedinta de vineri a Curtii de Apel Brasov, care a fost publica si s-a desfasurat in prezenta ziaristilor, a fost adus si politistul Cristian Cioaca, cu catuse la mani.

La ora transmiterii acestei stiri, Cristian Cioaca era dus inapoi in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov.

Florentin Sorescu, avocatul politistului Cristian Cioaca, arestat preventiv, joi, pentru violarea corespondentei sotiei sale Elodia Ghinescu, a depus, vineri, la DICOT Brasov si la Curtea de Apel Brasov o solicitare de eliberare sub control judiciar a clientului sau.

"Am trimis solicitarea prin fax, atat la DIICOT, cat si la Curtea de Apel Brasov si am primit confirmarea, de la Curte, ca s-a primit", a declarat avocatul Florentin Sorescu pentru corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, in cazul lui, Cioaca putea solicita fie eliberarea sub control judiciar, fie eliberarea pe cautiune, insa a preferat prima alternativa. Sorescu a precizat ca, in conformitate cu art. 160, din Codul de Procedura Penala, Curtea de Apel poate dispune eliberarea sub control judiciar a clientului sau, iar in cazul in care se va face recurs la decizia Curtii, acesta se va judeca la Inalta Curte de Casatie.

Politistul Cristian Cioaca a fost arestat, joi, la ora 17.20, fiind ridicat din biroul sau si dus in arestul IPJ Brasov. Politistul Cristian Cioaca a fost suspendat din functie, iar daca dupa cele 29 de zile de arest, daca nu se va decide prelungirea masurii preventive, Cioaca va reveni la dispozitia IPJ Brasov.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Cristian Cioaca in dosarul in care este acuzat de accesarea fara drept a adresei de e-mail sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a disparut de acasa in data de 30 august 2007. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politia despre disparitia femeii in 5 septembrie 2007.

Anchetatorii brasoveni au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.