GUSTOS - Aperitiv sau desert, sunt preparate delicioase
Cu fructe, cu ciocolata, cu sirop de zahar, cu sunca sau cu legume, tartele sunt preparate delicioase, care pot fi servite in orice sezon.

Ceea ce face cu totul special acest preparat este diversitatea de ocazii la care poate fi servit. Fie ca este un aperitiv sau un desert, o alegere rafinata sau una mai "prietenoasa", secretul ramane unul singur: aluatul fraged. Important este sa tinem ingredientele la rece cateva ore inainte. Fie ca folosim ulei, unt sau margarina, grasimea intrebuintata se lasa in frigider, preferabil, cu o seara inainte. Apa care se adauga in compozitia aluatului trebuie sa fie si ea rece, dar nu inghetata!

PASI. Pentru a prepara aluatul este bine sa treceti cu grija peste urmatoarele etape. Luati faina, puneti-o intr-un castron, apoi, cu ajutorul unei furculite, incorporati untul. Atunci cand compozitia are aspectul unor firimituri mai mari, stropiti-o cu apa rece. Adaugati sare si, in functie de preferinte, puteti pune coaja de portocala sau de lamaie, nuci macinate, un praf de scortisoara sau cascaval ras.

Citeste si:

Dupa ce amestecati bine, strangeti aluatul in forma de bila. Puneti-l apoi intr-o punga de plastic si lasati-l in apa rece cam 10 minute. Cand apa a inceput sa se incalzeasca puneti aluatul, cu punga cu tot, la frigider, cel putin o ora.
preparare. Impartiti aluatul in doua parti egale si intindeti doua foi rotunde si subtiri. Fiecare foaie trebuie sa aiba cel mult cinci milimetri grosime! Luati o forma rotunda, de tort, ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Puneti una dintre cele doua foi in forma si intepati-o din loc in loc cu furculita. Asezati umplutura si acoperiti-o cu cea de-a doua foaie. Ca sa se lipeasca cele doua foi, strangeti-le bine intre degete. Nu uitati sa intepati si aceasta foaie cu furculita, ca sa poata iesi aburii in timpul coptului!