Compania elvetiana a oferit 3,4 miliarde de dolari SUACompania Roche Holding AG, cel mai mare producator de medicamente pentru tratarea tumorilor, a castigat lupta pentru cumpararea companiei Ventana Medical Systems Inc., informeaza Bloomberg. Roche
Compania elvetiana a oferit 3,4 miliarde de dolari SUACompania Roche Holding AG, cel mai mare producator de medicamente pentru tratarea tumorilor, a castigat lupta pentru cumpararea companiei Ventana Medical Systems Inc., informeaza Bloomberg. Roche va oferi pentru Ventana, companie de diagnosticare a cancerului, suma de 3,4 miliarde de dolari. Compania elvetiana a spus ca va cumpara actiunile Ventana la pretul de 89,50 dolari pe actiune, acesta insemnand cu 4,9% mai mult de la ultima oferta, din 18 ianuarie, si cu 72% fata de precedenta oferta, din 22 iunie 2007. Compania medicala Ventana are ca sector de activitate piata produselor care analizeaza tesuturile umane pentru identificarea bolilor infectioase si a cancerului. Roche a castigat marti 1,7 franci elvetieni, sau 0,9%, pana la 195 de franci pe actiune la inchiderea sedintei Bursei de Valori din Zurich. Ventana s-a ridicat la 3,71 dolari, sau 4,4%, pana la 89,04 dolari, la Bursa Nasdaq Stock Market de la New York. Achizitia Ventana de catre firma elvetiena ar putea ajuta la cresterea uzului medicamentului Herceptin, care a adus profituri de 3,5 miliarde dolari in 2006. Ventana a raportat in al treilea trimestru din 2007 castiguri care au batut previziunile analistilor din luna octombrie a aceluiasi an. Compania de diagnosticare si-a majorat castigurile anterioare de la 1,31 dolari pe actiune, cu 0,3%, la 1,34 dolari.Marja de profitabilitate din urma preluarii nu va fi afectataPreluarea va avea un impact minim asupra marjelor de profitabilitate si a profitului pe actiunile Roche, a aratat seful diviziei Roche Diagnostics, Severin Schwan. “Suntem foarte multumiti ca am reusit sa ajungem la o intelegere cu Ventana", a mai adaugat acesta. Consideram ca oferta noastra aduce o valoare semnificativa actionarilor Ventana si ca aceasta achizitie contribuie la consolidarea avantajelor competitive ale Roche. Ca urmare a fuziunii, noua companie va fi excelent pozitionata pentru a extinde strategia globala a Ventana si impreuna vom putea dezvolta in continuare terapii tintite, diferentiate clinic si costuri eficiente. Le uram bun venit angajatilor si echipei manageriale a Ventana in cadrul grupului Roche si ne propunem ca impreuna sa dezvoltam produse inovatoare, in beneficiul clientilor nostri”, a declarat presedintele Roche Group., Franz B. Hummer. In urma preluarii, sediul central al Ventana va ramane in Tucson, Arizona. Christopher Gleeson va fi CEO al Ventana, iar angajatii vor deveni parte a grupului Roche.Firma din Basel ofera servicii inovatoare pentru diagnosticareAvand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este una dintre cele mai importante companii farmaceutice bazate pe cercetare si dezvoltare si unul dintre liderii mondiali in domeniul farmaceuticelor si diagnosticelor.
Fiind cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, ce ofera produse si servicii inovatoare destinate detectiei precoce, preventiei, diagnosticului si tratamentului bolilor, Grupul Roche contibuie pe o scara larga la imbunatatirea sanatatii si a calitatii vietii oamenilor. Roche este lider mondial in oncologie, transplant si diagnosticare in vitro, lider de piata in virologie si este activ in alte arii terapeutice majore cum ar fi bolile autoimune, bolile inflamatorii, problemele metabolice si bolile sistemului nervos central.
La sfarsitul anului 2006, vanzarile globale ale diviziei de farmaceutice se ridicau la 33,3 miliarde de franci elvetieni, iar divizia de diagnostice a anuntat vanzari de 8,7 miliarde de franci elvetieni. Roche a incheiat acorduri de cercetare si aliante strategice cu numerosi parteneri, detine pachetul majoritar de actiuni la Genentech si Chugai si investeste anual aproximativ 7 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare. La nivel global, Grupul Roche are aproximativ 75.000 de angajati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.