Enoriasii din comuna Schitu, judetul Olt, il acuza pe preotul Sami Grigore ca a furat clopotul, cristelnita si cateva icoane de mare valoare din lacasul de cult. Scandalul a inceput la slujba de duminica, atunci cand credinciosii au remarcat ca sune
Enoriasii din comuna Schitu, judetul Olt, il acuza pe preotul Sami Grigore ca a furat clopotul, cristelnita si cateva icoane de mare valoare din lacasul de cult. Scandalul a inceput la slujba de duminica, atunci cand credinciosii au remarcat ca sunetul clopotului s-a schimbat. "Clopotul asta nou este altul, mai mic, si nu suna ca cel vechi. Cel vechi era din arama curata, l-a adus in 1916 preotul Mitre. Si cu cazanul, popa Grigore a facut la fel. Pe cel vechi, din arama, abia il puteau ridica doi oameni, acesta e din aluminiu", sustine Gheorghe Bangiu, un localnic. Pentru a scapa de gura satului, parintele Grigore s-a ascuns in altar. Primarul comunei spune ca, daca cele declarate de sateni sunt adevarate, ii va cere preotului sa plece din Schitu si sa inapoieze bunurile bisericii. (M.B.-D.)


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.