Un grup de pescari filipinezi cu convingeri de stanga au facut joi un apel la actorul si 'mesagerul pacii' al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), George Clooney, sa determine guvernul filipinez sa reia convorbirile cu rebelii comunisti, afirmand

Un grup de pescari filipinezi cu convingeri de stanga au facut joi un apel la actorul si 'mesagerul pacii' al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU), George Clooney, sa determine guvernul filipinez sa reia convorbirile cu rebelii comunisti, afirmand ca lupta guvernului impotriva insurgentilor a dus la aparitia a mii de refugiati, relateaza AP.

Apelul este similar celui lansat in decembrie de un grup de fermieri catre ambasadorul ONU Angelina Jolie, care insa nu a raspuns in niciun fel, precizeaza sursa citata. 'Sectorul nostru este unul dintre cele mai afectate din cauza operatiunilor militare filipineze impotriva gherilelor comuniste din zonele rurale', precizeaza alianta pescarilor Pamalakaya intr-o scrisoare expediata la sediul ONU.

Grupul de pescari i-a cerut lui Clooney 'sa adauge propria voce la strigatul tot mai puternic din Filipine si de oriunde in lume pentru reluarea convorbirilor de pace', pentru a se pune astfel capat unei perioade de 40 de ani de insurgenta a rebelilor comunisti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.