Clinton somnorosul

Fostul presedinte american Bill Clinton a adormit in timpul unui discurs rostit de Martin Luther King III. Urmasul celebrului militant pentru drepturile negrilor a tinut o cuvintare la o ceremonie comemorativa inchinata tatalui sau. La eveniment a fost prezent si fostul lider de la Casa Alba, insa acesta nu a reusit sa stea treaz pina la final. Mai multe televiziuni au transmis imagini cu Clinton motaind in timpul discursului lui Luther King jr. (I.M.)

Palestinienii dau buzna in Egipt

Mii de palestinieni din Fisia Gaza au dat navala in Egipt miercuri dimineata, dupa ce militantii islamisti au darimat partial zidul de la granita dintre cele doua tari. Potrivit martorilor, o explozie puternica a creat o gaura imensa in peretele din metal care separa Egiptul de teritoriile palestiniene. Imediat, rezidentii din Gaza au trecut in valuri spre tara vecina, pentru a fugi de bombardamente, de saracie si de penele de curent inregistrate in ultimele zile. Autoritatile din Cairo spun ca, in curind, nu se vor mai putea descurca cu atit de multi refugiati. Magazinele din orasul de frontiera Rafah au fost luate cu asalt. Palestinienii cumparau cantitati imense de tigari, benzina si alti combustibili, care nu mai ajung de ceva vreme in Fisia Gaza. (I.M.)

Ucis de sageata

Un maratonist kenyan a murit marti dupa ce a fost lovit accidental de o sageata. Este vorba de Wesly Ngetich, de 34 de ani, care a obtinut medalia de aur la Grandma’s Marathon din Duluth, Minnesota, in 2005 si in 2007. El este al doilea mare sportiv de marca din Kenya care isi pierde viata din cauza tulburarilor iscate dupa alegerile prezidentiale de acum citeva saptamini. In plus, zeci de atleti din aceasta tara s-au retras din competitii dupa izbucnirea violentelor de strada. (I.M.)

Antrenor de judo pentru presa

Vladimir Putin si-a numit fostul antrenor de judo in fruntea Centrului National de Informatii. In aceasta calitate, Vasili Sestakov va avea misiunea de a tine legatura cu presa si de a le oferi jurnalistilor informatiile de care au nevoie. Potrivit ziarului britanic „The Guardian", gestul liderului de la Kremlin e o noua tentativa de a tine la distanta ziaristii straini incomozi. Centrul National de Informatii va fi inaugurat luna viitoare, cu putin timp inaintea alegerilor prezidentiale din Rusia, din 2 martie. El va fi gazduit intr-un complex imens situat in apropierea Kremlinului. Aici se vor organiza evenimente si intruniri intre jurnalisti, iar angajatii centrului ii vor ajuta pe reprezentantii presei sa ia legatura cu demnitarii de la Moscova. (I.M.)

Irakul a decis sa-si schimbe steagul. Detalii pe www.cotidianul.ro/select