Fosta vedeta a Antenei 1 va prezenta in fiecare duminica, la Realitatea TV, o emisiune dedicata proiectelor de responsabilitate sociala.

Mona Nicolici revine pe micile ecrane dupa patru ani de absenta, incepind din 27 ianuarie. Ea va prezenta la Realitatea TV emisiunea-concurs „Respect pentru viitor", ce va fi difuzata in fiecare duminica de la ora 15.20.

Nicolici are o experienta in presa de peste zece ani, timp in care a evoluat de la pozitia de redactor de stiri la cele de producator de emisiuni si editor, pentru a culmina cu cea de prezentator tv. A renuntat la televiziune in 2004, iar din 2006 se ocupa de comunicarea strategiei de responsabilitate sociala a companiei Petrom.

Noua emisiune in care Mona Nicolici s-a implicat imbina televiziunea si responsabilitatea sociala. Cele 12 editii „Respect pentru viitor" vor prezenta cite doua astfel de proiecte, concepute de ONG-uri, diferite asociatii si chiar simple persoane fizice. In final, un singur proiect va iesi cistigator. El va fi implementat de compania Petrom, care ii va aloca un buget de 150.000 de euro. Fiecare editie va gazdui cite o personalitate, care va sustine initiativele civice si va incerca sa convinga telespectatorii sa le voteze pe parcursul intregii saptamini. Cele mai votate zece proiecte isi vor face loc in gala finala, unde va fi ales proiectul care va fi concretizat.

Prima initiativa a editiei inaugurale este de a obtine bani din reciclarea hirtiei, pentru a cumpara apoi copaci care sa fie plantati in zone verzi. Cea de-a doua urmareste colectarea de piese de calculator uzate moral, asamblarea lor in sisteme si distribuirea acestora catre copiii defavorizati. Cele doua proiecte vor fi sustinute de Catalin Stefanescu, membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru.