Avertisment. Inspectorii sanitari spun ca nametii acopera gunoaie care, descompuse, duc la aparitia infectiilor respiratorii si a parazitozelor intestinale Vremea de primavara din ultimele zile ne poate baga in spital. Inspectorii sanitari din Capit
Avertisment. Inspectorii sanitari spun ca nametii acopera gunoaie care, descompuse, duc la aparitia infectiilor respiratorii si a parazitozelor intestinale Vremea de primavara din ultimele zile ne poate baga in spital. Inspectorii sanitari din Capitala sustin ca temperaturile ridicate, care au dus la topirea zapezilor, au scos la iveala si o serie de microbi si paraziti periculosi pentru sanatate. Astfel, in perioada urmatoare, persoanele cu o rezistenta scazuta a organismului sunt predispuse la contactarea unor infectii ale cailor respiratorii sau chiar a unor parazitoze intestinale. "Cantitatea semnificativa de zapada, care a acoperit Bucurestiul, s-a asezat si peste gunoiul si resturile menajere de pe strazi. Stratul de nea nu a afectat sub nicio forma microbii, ci dimpotriva, in conditii de temperatura de aproape 10 grade Celsius, a favorizat dezvoltarea lor", ne-a declarat Ileana Serban, inspector sanitar. Topirea zapezii inseamna si strazi inundate sau trotoare pe care abia se poate circula, din cauza baltilor. Apa care nu se scurge de pe partea carosabila sau de pe alei este o alta "sursa" de microbi si implicit o posibila cauza a imbolnavirilor. Pe langa faptul ca microbii pot fi luati pe incaltaminte, bacteriile se ridica in aer si astfel pot fi inhalate sau transportate pe haine dintr-un loc in altul. "Murdaria este hrana microbilor, iar factori ca umiditatea, caldura, lipsa razelor de soare si a radiatiilor ultraviolete duc la dezvoltarea microorganismelor", a adaugat inspectorul sanitar. Pentru ca sanatatea sa nu ne fie pusa sub semnul intrebarii, medicii recomanda ca in sezonul rece sa avem o alimentatie bogata in fructe si legume si sa respectam regulile de igiena personala.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.