Mentor Group Holdings, detinuta de oameni de afaceri israelieni, intra pe piata imobiliara din Romania si aloca 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale, primul dintre acestea urmand sa fie construit in Bucuresti pana in an
Mentor Group Holdings, detinuta de oameni de afaceri israelieni, intra pe piata imobiliara din Romania si aloca 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea de proiecte rezidentiale, primul dintre acestea urmand sa fie construit in Bucuresti pana in anul 2010, au anuntat oficialii companiei, pentru Mediafax.
Primul proiect al companiei in Romania este un ansamblu rezidential de 350 de apartamente, destinat clientilor din clasa medie, amplasat in zona centrala a Bucurestiului. "Investitia pentru acest proiect va fi de circa 45 milioane de euro, ansamblul urmand sa cuprinda trei sau patru blocuri. Lucrarile de constructie vor incepe in acest an, urmand sa fie finalizate in anul 2010", a declarat ieri directorul general al dezvoltatorului, Alon Peled. El a mai precizat ca Mentor mai detine terenuri in Bucuresti si negociaza achizitia altor proprietati. "Intrarea pe piata imobiliara din Romania nu este o coincidenta si nici alegerea acestei perioade. Activam deja de patru ani in Europa de Est si in special in Romania. In decursul acestor ani, am fondat, lansat si dezvoltat cateva companii-fiice, cu profile specifice in arii din domeniul imobiliar", a precizat Peled.
El a mentionat ca, in urma studiilor de piata realizate de companie, proiectele viitoare ale dezvoltatorului vor viza, in special, segmentul de lux din Bucuresti. De asemenea, compania are in vedere dezvoltarea unui lant de minihoteluri in Romania, proiect insa despre care nu a dorit sa prezinte detalii. "Va fi un proiect unic pentru Romania. Intentionam sa construim o retea de pensiuni. Deocamdata insa nu putem sa oferim alte informatii despre acest proiect", a mai spus Peled. Mentor Group Holdings va colabora pentru atragerea resurselor financiare cu mai multe fonduri de investitii imobiliare. "Compania beneficiaza in prezent de un capital de 150 milioane de euro care va fi investit in proiectele ce urmeaza a fi onorate de companie. Pe langa sursele de finantare proprii, grupul negociaza cu alti trei investitori din domeniul imobiliar, interesati de colaborarea cu Mentor", a adaugat reprezentantul dezvoltatorului. Mentor Group a fost fondat in anul 2004 si cuprinde trei divizii. Una dintre acestea este Mentor Invest, companie specializata in localizarea terenurilor si a zonelor imobiliare, care prezinta oportunitati, si in optimizarea proiectelor aferente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.