Guvernul a decis ieri, ca salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajati din sectorul bugetar sa creasca in acest an cu o singura cifra, in una sau doua etape, cu majorari mai mari in educatie si sanatate, actul normativ urmand sa fie aprobat in i
Guvernul a decis ieri, ca salariul mediu al celor 1,39 milioane de angajati din sectorul bugetar sa creasca in acest an cu o singura cifra, in una sau doua etape, cu majorari mai mari in educatie si sanatate, actul normativ urmand sa fie aprobat in interval de o saptamana. Cresterile salariale vor fi stabilite diferentiat pe categorii de personal, in functie de rata estimata a inflatiei si indicele de productivitate. Cresterea salariilor propusa pentru 2008 in sectorul bugetar urmeaza sa fie reglementata prin ordonanta. Primul-minitru a aratat ca o majorare cu 10% a salariilor ar fi una importanta in conditiile in care inflatia se situeaza la cote de 2-3%. Intrebat daca este de acord cu cererile sindicalistilor din sanatate cu privire la majorari salariale de peste 10%, Tariceanu a aratat ca fiecare ministru are un anumit buget in care trebuie pastrate o serie de echilibre. "Nu pot sa va spun daca 10% este mult sau este putin. Dupa parerea mea, intr-o economie care anul acesta va avea o inflatie de 5%, 10% nu este o majorare nesemnificativa, din contra, este o majorare foarte importanta. Angajamentul este ca bugetarii sa aiba o crestere salariala de 60% intre decembrie 2004 si decembrie 2008. In acest moment, majoritatea salariatilor bugetari au o crestere care se situeaza la nivelul de 51%, deci mai avem nevoie de 9% pentru a atinge aceasta majorare", a spus premierul. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.