Ochii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului par sa nu vada, de multa vreme, lantul unor ilegalitati care au dus la prejudicii majore pentru statul roman prin dublul joc realizat de catre presedintele Consiliului de administratie al Clubu
Ochii Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului par sa nu vada, de multa vreme, lantul unor ilegalitati care au dus la prejudicii majore pentru statul roman prin dublul joc realizat de catre presedintele Consiliului de administratie al Clubului Sportul Studentesc, care este, in acelasi timp, si rector al Universitatii „Ion Mincu“. De mai mult timp, pe patrimoniul clubului, care este de fapt al statului, prin Universitatea „Ion Mincu“, s-au adus prejudicii proprietatii publice prin contracte dubioase de inchiriere si comodat, unele dintre acestea fiind realizate cu Asociatia de Fotbal Sportul Studentesc, care este persoana juridica de drept privat. Legile invatamantului si achizitiilor publice au fost incalcate sistematic, timp in care nimeni nu s-a sesizat.

Conform documentelor pe care le detinem, Clubul Sportul Studentesc a preluat in administrare stadionul din Complexul Regie in anul 1991, dupa ce preluase in folosinta si intretinere, cu un an in urma, cladirea din strada Moxa nr. 5, care a devenit sediu al clubului. Tot clubul a mai preluat in administrare, in 1993, un corp de cladire din incinta Complexului S03, di n str. Stefan Furtuna, de la ANEFS (Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport). Aceste preluari s-au facut prin ordine succesive de ministru.

In 2003, tot prin ordin ministerial, au fost trecute in administrarea directa a Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“, fara plata, atat corpurile de cladire sus-mentionate, cat si baza sportiva a clubului. Interesant este ca presedinte al Consiliului de administratie al clubului este Emil Barbu Popescu, cunoscut in lumea fotbalului drept Mac Popescu, nimeni altul decat rectorul Universitatii „Ion Mincu“, care a beneficiat de transferul acestui drept de proprietate. El a fost numit in martie 2001, prin ordin al ministrului, presedinte al Consiliului de administratie al clubului, iar directorul clubului este Gabriela Mitroi, prin care s-au luat toate deciziile, pentru ca nimeni nu stie sa fi existat pana acum vreo intrunire a Consiliului de administratie.

Lista contractelor de inchiriere si comodat care au adus prejudicii statului
Ca sa aflati cum se poate face o afacere pe ochi frumosi si pe banii statului, in afacerea „Sportul Studentesc“, cum am denumit-o generic, apare o inchiriere al carei pret este de tot rasul. Universitatea, care a preluat spre administrare patrimoniul prin mecanismul deja mentionat, a inchiriat - conform documentelor pe care le detinem (contract de inchiriere din. 28.06.2005) - 2.281,5 metri patrati firmei TREND SPORT SRL si apoi a mai inchiriat 2.100 mp, printr-un act aditional datat din 17.01.2007, la pretul de 50 de euro pe luna, in primul an de activitate. Numai ca actul aditional a incalcat legislatia in domeniu, care stipuleaza incredintarea directa, si Legea invatamantului numarul 84/95. In ce priveste pretul chiriei, acesta este de-a dreptul ridicol fata de preturile zonei la contractele de inchiriere de terenuri. Paguba, in acest caz, nu poate fi decat a statului. Cat despre firma TREND SPORT SRL, care apare la Registrul Comertului cu punct de lucru in strada Larisa nr. 2 (n.a. - baza sportiva aflata in administrarea Universitatii „Ion Mincu“, are un obiect de activitate extrem de „atractiv“ pentru procurorii care ar trebui sa se sesizeze pe acest caz: inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.