Premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) a infirmat ieri zvonurile potrivit carora ar intentiona sa amane alegerile locale, de comun acord cu PSD.

Dupa sedinta de ieri de guvern, premierul a spus ca data alegerilor locale nu a fost

Premierul Calin Popescu Tariceanu (foto) a infirmat ieri zvonurile potrivit carora ar intentiona sa amane alegerile locale, de comun acord cu PSD.

Dupa sedinta de ieri de guvern, premierul a spus ca data alegerilor locale nu a fost stabilita, dar singura sa grija este aceea ca procesul electoral sa nu se suprapuna cu Campionatul mondial de fotbal, care va incepe la data de 8 iunie. "Alegerile trebuie in mod normal sa se desfasoare la sfarsitul lunii mai - inceputul lunii iunie, si singura grija pe care o am este sa nu se suprapuna cu Campionatul European de Fotbal. Nu sunt un pasionat de fotbal, dar stiu ca sunt foarte multi romani pasionati si trebuie sa avem grija sa le dam posibilitatea sa vada meciul, iar, in acelasi timp, campania electorala sa nu se desfasoare in van", a spus Tariceanu. Potrivit unor surse liberale, Tariceanu le-ar fi spus colegilor din conducerea PNL ca ar prefera ca primul tur de scrutin al localelor sa aiba loc la 25 mai.

UITE CRIZA, NU E CRIZA. Pe de alta parte, Tariceanu a avut ieri o revenire asupra propriei declaratii facute la Praga, in privinta stabilitatii mediului de afaceri in contextul crizei economice si politice. Desi la Praga spunea ca situatia politica nu o influenteaza pe cea a investitiilor, Tariceanu s-a razgandit, dand vina pe presedintele Basescu: "Criza politica permanenta intretinuta de trei ani de presedintele Romaniei nu poate sa nu aiba anumite efecte. Cred ca, daca Romania s-ar fi comportat ca o tara normala, am fi beneficiat de mult mai multe investitii, si eforturile noastre probabil ar fi fost mai fructuoase. A trebuit sa facem eforturi foarte mari pentru a atrage investitii mari, unele s-au realizat si unele, probabil, ar fi putut sa se realizeze".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.