Scandalul carnii stricate din Germania dezvaluit de cativa muncitori romani a luat amploare, astfel ca in presa germana de ieri au aparut numeroase articole pe aceasta tema in care se cauta o explicatie pentru acest "incident".
Sub titlul "Nu fa
Scandalul carnii stricate din Germania dezvaluit de cativa muncitori romani a luat amploare, astfel ca in presa germana de ieri au aparut numeroase articole pe aceasta tema in care se cauta o explicatie pentru acest "incident".
Sub titlul "Nu facem carnati din carne stricata", Thuringer Allgemeine scrie ca noul scandal al carnii nu a afectat si landul Thuringia, personalul calificat din domeniu fiind un garant al calitatii produselor din carne.
In incercarea de a calma populatia in ceea ce priveste riscul consumului de carne stricata, ziarul german relateaza ca autoritatile sanitar-veterinare nu au primit nicio instiintare din partea oficialilor din Saxonia Inferioara, unde se afla abatorul in care s-ar fi folosit carne putrezita.
Presedintele sindicatului national al producatorilor de carne, Rainer Wagner, sustine ca daca se adevereste ca materia prima a abatorului era alterata, asa cum rezulta din relatarile romanilor, "atunci va urma un scandal".
In opinia acestuia, singura solutie pentru prevenirea acestor incidente ar fi aplicarea consecventa a legilor, a sanctiunilor, dar mai ales a pedepselor, mergandu-se pana la ridicarea licentei de productie.
Acelasi ziar scrie despre alte cateva cazuri, descoperite in ultimii trei ani, in care peste 15 mii de tone de carne alterata au fost depistate in Germania, fapt pentru care scandalul recent "ar fi un motiv de ingrijorare".
"Imaginea este scarboasa si aproape ca depaseste orice imaginatie: compania BFZ ar fi transformat in carne pentru carnati peste 200 de tone de capete de porc putrezite, in decursul ultimului an", scrie Westdeutsche Zeitung.
O alta publicatie, Oberhessische Presse, atrage atentia ca abatorul din Lohne este cel de-al doilea investigat in ultima perioada, primul aflandu-se tot in landul Saxonia Inferioara.
In urma declaratiilor aparute in presa, in aceste zile mai multe mostre de carne luate de la abatorul Lohne au fost trimise la Agentia pentru Protectia Consumatorului din Saxonia Inferioara, dar pana acum nu a fost confirmat faptul ca marfa alterata ar fi fost comercializata.
Cu toate ca imaginile aparute atat in presa locala, cat si pe Internet sunt foarte clare, ziarul Die Zeit ridica, totusi, o intrebare legata de credibilitatea muncitorilor romani: "Avem oare de-a face, in cazul Lohne, numai cu o calomnie rautacioasa venita din partea unor muncitori nemultumiti?".
Scandalul practicilor dubioase din industria alimentara germana a intrat, din nou, in atentia presei dupa ce mai multi romani au denuntat abatorul la care erau angajati spunand ca s-a folosit carne alterata, existand suspiciuni ca produsele ar fi fost livrate in Romania, Rusia si Germania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.