In viziunea partidului de guvernamant, calitatea de „inalt functionar public“ nu are nici un fel de valoare, atata timp cat persoanele in cauza incomodeaza. Sub sintagma permisiva a legii, de „transfer“ sau de „mobilita
In viziunea partidului de guvernamant, calitatea de „inalt functionar public“ nu are nici un fel de valoare, atata timp cat persoanele in cauza incomodeaza. Sub sintagma permisiva a legii, de „transfer“ sau de „mobilitate a cadrelor“, la o simpla decizie politica, fara dovezi de abuz in serviciu sau de acte de coruptie, in fond demnitarul respectiv este demis. Cazul pe care il supunem atentiei publice este cel legat de Adrian Gorun, acum fost secretar general in Ministerul Educatiei.

Paradoxal, pana in 2004, Adrian Gorun a fost membru activ al PNL, filiala Gorj. Odata numit in functia de secretar general in institutia guvernamentala de pe „gen. Berthelot“, demnitarul a renuntat la calitatea de membru de partid deoarece era incompatibila cu cea de inalt functionar public. Cu toate acestea, motivele transferului (a se intelege „demitere“, n.r.) operat de primul-ministru Calin Popescu Tariceanu amintesc de metodele uzuale, de dinainte de 1990, ale defunctului partid comunist. Asadar, decizia premieru lui nu se bazeaza pe nici un raport final al verificarilor efectuate de Corpul de control al Guvernului, ci in baza unei scrisori transmise acestuia si ministrului Cristian Adomnitei de catre conducerea PNL-filiala judetului Gorj. Spre surprinderea noastra, ravasul aduce acuzatii lui Adrian Gorun, care nu lasa loc de comentarii. „Gorun Adrian s-a dovedit, in cei 2,5 ani de guvernare, un apropiat al PD si PLD, respectiv al lui Radu Berceanu si Mantog Ionel (liderul PD Gorj), incercand destabilizarea PNL Gorj, inclusiv fiind la baza inregistrarilor audio trucate si date pe postul Realitatea TV, care au adus grave prejudicii de imagine PNL si in special, filialei Gorj. Inregistrarea a fost facuta de catre fiul acestuia care, dupa dovedirea faptei, s-a si inscris in PLD“, se mentioneaza, printre altele, in documentul semnat de Dan Ilie Morega, presedintele PNL Gorj, si de alti patru vicepresedinti. Scrisoarea a fost inregistrata cu nr. 495 din 26.06.2007.

Finantarea scolilor, motiv de „demitere“
O alta acuza ridica multe alte semne de intrebare. Autorii scrisorii denunta negru pe alb urmatorul aspect: „Sprijinul acordat PD Gorj nu a fost numai in domeniul resurselor umane, ci si prin acordarea de resurse financiare in reabilitarea de scoli sau repartizarea de microbuze pentru deplasarea elevilor“. Asadar, rezolvarea unor probleme grele ale scolii a ajuns motiv de disputa politica, situatie ce verifica faptul ca invatamantul niciodata nu este privit si gestionat intr-un mod autonom, independent si apolitic, asa cum prevede legea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.