Deputatul UDMR de Mures Kerekes Karoly a declarat, ieri intr-o conferinta de presa, ca, in premiera, Camera Deputatilor va repeta votarea unui proiect de lege care ii apartine, din cauza ca rezultatul votului a fost afectat "din vina aparaturii de vo
Deputatul UDMR de Mures Kerekes Karoly a declarat, ieri intr-o conferinta de presa, ca, in premiera, Camera Deputatilor va repeta votarea unui proiect de lege care ii apartine, din cauza ca rezultatul votului a fost afectat "din vina aparaturii de votare".
Proiectul de lege referitor la completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 40/1999 pentru protejarea chiriasilor a trecut de Senat, dar a fost respins, in luna noiembrie 2007, de Camera Deputatilor, care este Camera decizionala in acest caz, informeaza Mediafax.
"S-au observat ulterior niste vicii la vot din cauza aparatului si s-a dispus reluarea votului in luna februarie a acestui an", a spus Kerekes. El a mai precizat ca initiativa sa legislativa urmareste sa le ofere protectie chiriasilor din casele nationalizate retrocedate, intrucat au fost cazuri cand pana la termenul cand urmau sa elibereze imobilul s-au trezit cu utilitatile taiate de catre proprietari.
"Ca sa nu mai fie nicio problema, am propus ca desfiintarea acestor contracte sa se faca cu acordul chiriasilor care au dreptul sa mai stea in locuinta. Acum, acestia sunt la discretia proprietarilor, care ii lasa fara energie electrica in plina iarna, silindu-i sa se mute", a precizat deputatul.
Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei 40/1999 privind protectia chiriasilor prevedea ca durata contractelor de inchiriere pentru case nationalizate sa fie prelungita cu pana la trei ani, timp in care autoritatile locale sa gaseasca spatii de cazare, fara ca termenul sa fie extins si pentru chiriasii care au detinut o locuinta, dar au vandut-o.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.