PULSUL MEDICINEI
In cazul tumorilor cerebrale, primul simptom este durerea. Al doilea semn care il chinuieste pe suferind este varsatura aparuta ca urmare a cresterii presiunii in cutia craniana. Prin varsatura se elimina o cantitate de lich

PULSUL MEDICINEI
In cazul tumorilor cerebrale, primul simptom este durerea. Al doilea semn care il chinuieste pe suferind este varsatura aparuta ca urmare a cresterii presiunii in cutia craniana. Prin varsatura se elimina o cantitate de lichid, asa ca scade durerea.

Academician prof. dr Constantin Popa continua explicarea durerilor de cap din pricina tumorilor cerebrale. Al treilea simptom este edemul papilar, adica nervul optic sufera din cauza presiunii intracraniene si exista riscul de pierdere a vederii. Dupa pierderea vederii, culmea, dispare durerea de cap, dar ar trebui sa se porneasca actiunea medicilor pentru a nu se ajunge la pierderea vederii, care este ireversibila. In afara de tumori, dureri de cap dau si hematoamele din interiorul creierului.

Din pricina hipertensiunii si mai rar din cauza unor traumatisme apar pungi de sange care, pe langa durere, duc si la paralizii pe partea opusa, ca si la tulburari de vorbire. Sangele aparut in urma ruperii unui vas sau in urma unei lovituri se acopera cu o foita, iar hematomul apasa pe creier. Hematoamele trebuie scoase de neurochirurgi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.