BUSINESS - Goana dupa spectatori
Un nou tip de actor, recomandat nu atat de talent cat de notorietatea de care se bucura, a imbogatit peisajul cinematografic. Asa se face ca Andreea Marin si Mihaela Radulescu au fost distribuite in filme am

BUSINESS - Goana dupa spectatori
Un nou tip de actor, recomandat nu atat de talent cat de notorietatea de care se bucura, a imbogatit peisajul cinematografic. Asa se face ca Andreea Marin si Mihaela Radulescu au fost distribuite in filme americane, iar usa ramane deschisa si pentru alte vedete din zona mondena.

Ideea de a face mai atractive in ochiul publicului anumite productii internationale prin colaborarea cu vedete locale, dar si prin promovarea respectivelor vedete pe plan international a aparut ca o varianta a unui proiect initiat de presedintele companiei de distributie si productie New Films International, impreuna cu directorul filialei din Romania, Radu Nicolau. "Initial a fost vorba despre un serial pe care vrem sa-l facem intre Romania, Bulgaria, Turcia si Grecia. O coproductie intre patru televiziuni din aceste zone, pentru care avem si povestea. Am discutat si cu televiziunea romana si cu restul televiziunilor, toata lumea a fost de acord, dar pana cand sa demaram treaba s-a schimbat managementul. Ba la noi, ba la altii, ceea ce inseamna ca trebuie sa o iei de la inceput. Serialul e construit pe principiul implicarii unei vedete din fiecare tara, a unor figuri care sa-l faca dintr-o data interesant pentru fiecare natie in parte. Altfel, daca eu il urmaresc, nu cunosc vedetele nici din Bulgaria, nici din Turcia, dar le stiu pe cele de aici. Genul ar fi romance-aventuri, cu o poveste care se poate lega si la nivel istoric, ca in cazul romanilor si turcilor, de exemplu", descrie Nicolau productia trecuta, momentan, pe lista de asteptare.

ALESE PE SPRANCEANA. Pana la serial, s-a adoptat o alta varianta, cea a implicarii unor vedete, fie ele manechine, oameni de televiziune sau actori, in filmele distribuite de New Films pe pietele din estul Europei. "De la polonezi am lucrat cu actrita Malgorzata Kozuchowska si pot sa va spun ca filmul a prins foarte bine in Polonia. In Turcia s-a mers pe vedete de showbiz, cum a fost cazul unui top model foarte bine cotat la ora actuala. Toata lumea s-a inghesuit sa vada cum se descurca, pentru ca e interesant de vazut daca vedetele reusesc si in zona asta." Malgorzata a fost distribuita in filmul "Living&Dying", in care a jucat si Monica Barladeanu, astfel ca si interesul romanilor sa fie suscitat. A urmat debutul Mihaelei Radulescu intr-o productie americana, "Fall down dead", la scurt timp dupa ce diva a prins gustul actoriei cu rolurile din peliculele romanesti "15" si "Legaturi bolnavicioase". Prezentatoarea "Duminicii in familie" a avut-o colega de generic pe buna ei prietena Monica Barladeanu. Pe aceeasi filiera a ajuns si Andreea Marin sa se joace de-a actrita, impreuna cu sotul ei, Stefan Banica Jr, in "Life is beautiful", productie care va avea premiera in Romania in prima parte a acestui an.

NUME GRELE. Dupa ce criterii se fac propunerile? In primul rand, se alege un nume mediatizat, apoi, este esentiala cunoasterea limbii engleze, urmeaza probele care sunt analizate de regizori si producatori, pentru ca intr-un final acestia sa se orienteze catre o vedeta sau alta. Pentru Mihaela experienta ar putea sa se repete, la fel si pentru Barladeanu. Iar anul acesta ofertele se vor concretiza si in zona actorilor cu greutate. "Ne-am intalnit cu Oana Pellea, cu Maia Morgenstern, cautam proiecte care sa li se potriveasca. Mai ales ca vorbim despre actori care ridica valoarea filmului nu numai pe piata romaneasca, ci si pe cea internationala", ne-a declarat Radu Nicolau. Kitty Cepraga este un alt nume intrat in colimatorul New Films. Au fost deja trimise probe la Los Angeles, unde se va decide care este rolul ce i s-ar potrivi manusa romancei stabilite in Italia.

PROFESIONISTI
"Pe Mihaela si Andreea le cunosc de ani de zile. Stiu ca sunt serioase, talentate, ca nu-mi stric eu cuvantul daca ma angajez. Chiar cu mandrie ma duc sa le recomand pe Mihaela, pe Andreea dar si pe Banica Jr. Discutam despre profesionisti"
Radu Nicolau - director New Films Romania

Andreea Marin: Nu misca baiete! Ca-ti zbor creierii!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.