Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a supus ieri dezbaterii publice proiectele de decizie privind regimul interconectarii cu 33 de operatori de retele de telefonie fixa, inclusiv cel cu Romtelec
Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a supus ieri dezbaterii publice proiectele de decizie privind regimul interconectarii cu 33 de operatori de retele de telefonie fixa, inclusiv cel cu Romtelecom si RCS & RDS. Potrivit ANRCTI, acesta din urma ar putea fi revizuit, interconectarea cu ceilalti 31 de operatori urmand sa fie supusa pentru prima data reglementarii incepand din trimestrul al doilea al acestui an. Astfel, in ceea ce priveste interconectarea cu reteaua Romtelecom, ANRCTI propune mentinerea intregului set de obligatii impuse acestui operator prin reglementarile anterioare - obligatia de transparenta, obligatia de nediscriminare, obligatia de evidenta contabila separata, obligatia de a permite accesul si utilizarea unor elemente specifice ale retelei si a infrastructurii asociate, obligatia de fundamentare a tarifelor in functie de costuri. In plus, ANRCTI are in vedere stabilirea, pentru fiecare nivel de interconectare cu reteaua Romtelecom, a unei valori unice a tarifului reglementat, la nivel de tarif mediu, renuntand la actualul regim in care tarifele de interconectare sunt stabilite in mod diferentiat in functie de intervalul orar (pentru perioada orelor de varf si, respectiv, pentru perioada din afara orelor de varf).
In ceea ce priveste interconectarea cu reteaua RCS & RDS, Autoritatea propune mentinerea obligatiei de transparenta si a obligatiei de a permite accesul si utilizarea unor elemente specifice ale retelei si infrastructurii asociate. In plus, ANRCTI propune impunerea in sarcina RCS & RDS a obligatiei de nediscriminare si modificarea obligatiei de control al tarifelor. Aceleasi obligatii care sunt propuse spre a fi mentinute sau impuse in cazul RCS & RDS sunt avute in vedere si pentru cel de-al treilea operator ca marime pe segmentul de telefonie fixa, UPC Romania.
Totodata, ANRCTI propune reducerea treptata a tarifelor actuale de interconectare practicate de operatorii alternativi pana la nivelul-tinta, in doua etape, pana la inceputul anului 2009. Astfel, tarifele medii de interconectare actuale ale operatorilor inca nereglementati ar urma sa scada odata cu intrarea in vigoare a deciziilor pana la nivelul de 1,15 eurocenti/minut, urmand ca, la 1 ianuarie 2009, sa ajunga la 0,97 eurocenti/minut, valoarea tarifului mediu de interconectare la nivel regional cu reteaua Romtelecom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.