Se asteapta ca acordul, ce va intra in vigoare de la 1 aprilie, sa sporeasca operatiunile Kyocera in SUA, dat fiind faptul ca Sanyo are ca principal client compania Sprint Nextel Corp pe piata americana, permitand astfel companiei Sanyo sa se concentreze pe produsele de baza, precum acumulatorii.
Kyocera a fost cel de-al noualea producator de telefoane mobile la nivel global in al treilea trimestru din 2007, potrivit firmei de cercetare Gartner, in timp ce Sanyo a fost al zecelea.
Pretul final pentru achizitia diviziei de telefoane mobile a Sanyo va fi stabilit in septembrie, potrivit unui purtator de cuvant al Sanyo.
Aceasta decizie este cea mai noua luata de Sanyo, care se restructureaza cu ajutorul firmei Goldman Sachs, ce este actionar in compania japoneza.
Sanyo este numarul trei mondial in productia de acumulatori.
Acumulatorii sai pe baza de litiu-ion sunt folositi de patru din zece telefoane mobile la nivel global.
Analistii au declarat ca procesul de consolidare in sectorul suprasaturat de telefoane mobile din Japonia este asteptat de multa vreme.
In acest sector opereaza peste zece producatori, chiar si dupa ce multi dintre acestia nu au reusit sa tina pasul cu giganti precum Nokia.
In afara de Sanyo, Kyocera si Sony, printre alti producatori de telefonie mobila se numara, Toshiba, Casio Computer, Hitachi, Fujitsu, Mitsubishi Electric, NEC Corp si Matsushita Electric Industrial.
Divizia de telefonie mobila a Sanyo a raportat vanzari de 277 miliarde yeni in anul fiscal ce s-a incheiat in martie 2007, sau 13% din totalul veniturilor Sanyo.
In aceeasi perioada, Kyocera a anuntat vanzari de 1,28 mii de miliarde de yeni.