Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare va finanta, in 2008, cu 100.000 de dolari continuarea lucrarilor de restaurare a castrului roman din cetatea istorica din Alba Iulia, transmite corespondentul Mediafax. Primarul municipiului Alba Iulia, Mi
Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare va finanta, in 2008, cu 100.000 de dolari continuarea lucrarilor de restaurare a castrului roman din cetatea istorica din Alba Iulia, transmite corespondentul Mediafax. Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat, marti, ca administratia locala a primit promisiuni din partea reprezentantilor PNUD ca in 2008 vor continua, in cadrul Programului “Romania Frumoasa”, finantarea lucrarilor de restaurare si punere in valoare a portii sudice a castrului roman din Cetatea Vauban din municipiu. Potrivit edilului, pentru acest an, PNUD va finanta cu 100.000 de dolari amenajarea unor ateliere de lucru in cadrul Incubatorului de Afaceri existent la Alba Iulia, prin reabilitarea unui atelier-scoala din incinta fostului Liceu Metalurgic, noile spatii urmand sa devina spatii de productie - prelucrare lemn si constructii - pentru firme care functioneaza in incubator.
"Ceea ce se intampla la Alba Iulia nu mai este demult o noutate, iar parteneriatele de succes pe care municipalitatea le are cu Organizatia Natiunilor Unite si guverne straine, precum cel nipon, fac din orasul nostru o tinta turistica, dar si investitionala. Cetatea istorica din Alba Iulia devine pe zi ce trece tot mai atractiva si mai interesanta, iar in cativa ani, nu multi, va deveni un punct important pe harta turistica a Europei", a spus primarul Mircea Hava. Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare nu este la primul parteneriat cu administratia locala din Alba Iulia, acesta finantand in anii trecuti si alte proiecte ale acesteia de restaurare a unor obiective din Cetate si de infiintare a unui punct de informare turistica intr-una din portile fortificatiei. Cetatea din Alba Iulia a fost construita la inceputul secolului al XVIII-lea, intre anii 1714-1738, fiind considerata cea mai reprezentativa fortificatie bastionara de tip Vauban din Romania. Inainte de a se ridica fortificatia de tip Vauban pe acest loc a mai existat o cetate medievala, iar incepand cu anul 104 un castru roman.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.