Un camion incarcat cu azotat de amoniu s-a rasturnat ieri intr-un sant de pe marginea drumului judetean care leaga localitatile Bata si Zabalt. Camionul transporta 15 tone de azotat de amoniu, ambalat in saci, care a fost incarcat la o firma ce isi d
Un camion incarcat cu azotat de amoniu s-a rasturnat ieri intr-un sant de pe marginea drumului judetean care leaga localitatile Bata si Zabalt. Camionul transporta 15 tone de azotat de amoniu, ambalat in saci, care a fost incarcat la o firma ce isi desfasoara activitatea la fostul combinat chimic din Vladimirescu. Transportul se indrepta spre Hunedoara, iar intr-o curba aflata in panta, soferul a pierdut controlul volanului. Soferul le-a declarat politistilor ca remorca a intrat in balans in curba, iar camionul s-a rasturnat in sant. Pana la sosirea echipelor de protectie civila de la Arad, politistii locali au creat un perimetru de siguranta, drumul fiind inchis traficului rutier timp de peste trei ore. Ajunse la locul accidentului, autoritatile de protectie civila au anuntat ca nu exista pericol de explozie. Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, Dan Paicu, a declarat ca au fost recuperati sacii cu azotat de amoniu rasturnati si ca motorina scursa din camion nu a intrat in conctact cu substanta. "Din rezervorul camionului rasturnat s-a scurs motorina, dar care nu a intrat in conctact cu sacii de azotat. Combustibilul a fost spalat de apa canalului pluvial, fiind astfel redus riscul unei explozii", a spus Dan Paicu. Un accident asemanator, produs in 2004 la Mihailesti, cand un camion incarcat cu 20 de tone de saci de azotat de amoniu a explodat, a insemnat un adevarat carnagiu, 17 persoane decedand, iar alte 12 fiind grav ranite.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.