Prognoza. Meteorologii spun ca vom avea o vara cu temperaturi normale si o primavara ploioasa Meteorologii anunta ca, in prima jumatate a anului, vremea va fi normala din punct de vedere al temperaturilor si precipitatiilor. Exceptie va face, insa,
Prognoza. Meteorologii spun ca vom avea o vara cu temperaturi normale si o primavara ploioasa Meteorologii anunta ca, in prima jumatate a anului, vremea va fi normala din punct de vedere al temperaturilor si precipitatiilor. Exceptie va face, insa, luna martie, care va debuta cu ploi abundente, existand riscul producerii inundatiilor. Cu toate ca vor cadea cantitati semnificative de precipitatii, ploile nu vor fi atat de insemnate ca in 2005 si nici temperaturile asa de ridicate ca anul trecut. Ianuarie. Se anunta valori ale temperaturii usor mai ridicate decat in mod obisnuit (intre -2 si 4 grade Celsius), iar cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de limitele normale. Februarie. Temperatura medie a aerului va fi intre si 4 grade Celsius in cea mai mare parte a tarii. In zilele cele mai calde, maximele ar putea depasi 15 grade Celsius in sudul si estul Romaniei. Martie. Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale, exceptand sudul si vestul tarii, unde va fi mai rece. Vom avea intre 2 si 4 grade Celsius, dar si 8 grade Celsius in regiunile din sud-est. Precipitatiile pot depasi cu mult valorile normale. Aprilie. Vom avea intre 8 si 10 grade Celsius in cea mai mare parte a teritoriului, iar in partea de sud-est valorile vor ajunge la 12 grade Celsius. Precipitatiile vor inregistra valori normale in majoritatea regiunilor. Mai. Se vor inregistra temperaturi cuprinse intre 14 si 16 grade Celsius in cea mai mare parte a zonelor. Exceptie va face sud-estul tarii, unde vor fi pana la 18 grade Celsius. Iunie. Temperatura medie a aerului va inregistra valori peste normele climatologice. Mercurul termometrelor va indica valori intre 18 si 22 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii se vor situa sub valorile medii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.