La un meci din Cupa Africii s-a oprit nocturna, Coasta de Fildes a cistigat derby-ul cu Nigeria, iar golgheterul Gel isi aranjeaza parul in teren.

Cupa Africii pe Natiuni (CAN) are, dupa doar doua zile de concurs, un golgheter detasat, marocanul Alloudi Soufiane, care a marcat trei dintre golurile nationalei sale in victoria cu 5-1 asupra Namibiei. Poreclit Gel, fotbalistul, care evolueaza in Emirate, la Al Ain, a gasit o maniera proprie de a se bucura dupa fiecare reusita, el imitind stoarcerea unui tub in palme si apoi frectionarea capului cu lotiune de fixare a parului. Se pare ca lucrurile sint clare in aceasta grupa A - in care s-a mai jucat Ghana-Guineea (2-1) - in ciuda contestatiilor unora, precum antrenorul Nationalei Elefantilor (Guineea), care inca nu se impaca cu infringerea din prima zi. „La primul gol primit n-a fost penalty, iar jucatorul trebuia sa primeasca galben pentru simulare", s-a plins el. Responsabilii Comisiei de Arbitraj au comunicat insa ca a fost fault si penalty, iar Eddy Maillet (Seychelles) ramine cel mai bun arbitru african al momentului.

Luni seara s-au disputat si meciurile grupei B, in frunte cu derby-ul Nigeria - Coasta de Fildes, cistigat cu 1-0 de ivorieni, dupa un slalom prelungit al atacantului lui Chelsea, Salomon Kalou (min. 20). Meciul outsiderelor, Vulturii din Mali vs Veveritele din Benin, a fost cistigat de „rapitoarele" din Mali cu 1-0, autorul golului fiind tot o vedeta europeana, Frederik Kanoute (min. 49 - 11 m), de la FC Sevilla. Meciul a inceput cu un sfert de ora intirziere, din cauza unei pene de curent si, in general, lumea se plinge de debandada organizatorica din Ghana. Azi se joaca partidele grupei D, Tunisia- Senegal (ora 19.00) si Africa de Sud-Angola (ora 21.30), ambele fiind transmise in direct de Eurosport.

Slalomul in urma caruia Salomon Kalou a rapus super-Vulturii, pe www.cotidianul.ro/select