Programul lunar "Ultimii rapsozi" isi propune initierea publicului citadin in folclorul traditional din Romania. In aceasta dupa-amiaza, de la ora 18.00, publicul il poate intalni si audia pe Zaim Petru, un tambalist bine cunoscut in zona Campulung M
Programul lunar "Ultimii rapsozi" isi propune initierea publicului citadin in folclorul traditional din Romania. In aceasta dupa-amiaza, de la ora 18.00, publicul il poate intalni si audia pe Zaim Petru, un tambalist bine cunoscut in zona Campulung Moldovenesc. Nascut in '29 la Piatra Neamt, Zaim Petru a inceput sa cante la tambal la sapte ani, pe instrumentul adus de la Budapesta de catre unchiul sau, lautarul Dumitru Antica. "Conservatorul meu l-am facut pe prispa romanului" - astfel isi descrie el perioada de formare. Repertoriul sau vast si divers - romante, valsuri, tangouri, muzica lautareasca, balade, cantece de razboi, cantece haiducesti, jocuri romanesti si unguresti - i-a permis sa cunoasca medii felurite, de la nuntile taranesti, la petrecerile notabilitatilor comuniste. Accesul la ICR este, in limita locurilor, liber. (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.