"Tom Cruise se comporta precum Goebbels", a declarat expertul in istoria celui de-al doilea razboi mondial dupa ce a vizionat o inregistrare in care actorul tinea un discurs in fata membrilor cultului scientologic, relateaza Mediafax. Intr-un comunic
"Tom Cruise se comporta precum Goebbels", a declarat expertul in istoria celui de-al doilea razboi mondial dupa ce a vizionat o inregistrare in care actorul tinea un discurs in fata membrilor cultului scientologic, relateaza Mediafax. Intr-un comunicat, biserica scientologica a replicat: "Bild am Sonntag este in mod grosolan responsabila de publicarea afirmatiilor ingrozitoare si rusinoase despre dl. Cruise. Singura propaganda comparabila cu acea perioada sumbra din istoria Germaniei este aceea facuta de aceasta publicatie germana". In aceasta inregistrare video, care a fost realizata in urma cu patru ani, ce poate fi urmarita pe Internet si din care Bild a publicat cateva fotografii, Tom Cruise, imbracat in costum, camasa si cravata neagra, asezat la un pupitru din marmura decorat cu simboluri scientologice si avand in spatele sau o enorma harta a lumii spune: "Oare trebuie sa curatam lumea?". O multime ii raspunde cu un "Da!" hotarat. "Este posibil ca modul in care se exprima Cruise sa fie unul obisnuit printre numeroasele miscari de trezire din Statele Unite" dar "prin forta emotiilor, aceasta scena aminteste oricarui german interesat de istorie de celebrul trist discurs rostit de Goebbels la Palatul Sporturilor", a declarat Knopp pentru Bild. Pe 18 februarie 1943, Goebbels a urlat, la Palatul Sporturilor din Berlin: "Vreti razboi total?", fiind in unanimitate aprobat de o multime in delir. Potrivit unui comunicat al Bisericii scientologice, "Bild am Sonntag a interpretat eronat, in mod rusinos, cuvintele dlui Cruise. Acesta rostea un discurs de multumire pentru o recompensa umanitara primita pentru eforturile sale in domeniul alfabetizarii". Recenta prezenta la Berlin a actorului Tom Cruise, care joaca rolul principal intr-un film despre eroul anti-nazist Claus von Stauffenberg, a starnit polemici din cauza apartenentei sale la scientologie. De peste 10 ani, Germania lupta impotriva organizatiei fondate in 1954 de scriitorul american de literatura SF Ron Hubbard. Germania nu recunoaste controversatul cult ca biserica, spre deosebire de Statele Unite. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.