Unii medici spun ca ar fi de acord cu taxarea "atentiilor" primite de la pacienti, mai ales ca in cateva tari din UE se practica un astfel de impozit. Conform Avocatnet, Colegiul Medicilor din Cluj sustine o eventuala modificare a legislatiei in sen
Unii medici spun ca ar fi de acord cu taxarea "atentiilor" primite de la pacienti, mai ales ca in cateva tari din UE se practica un astfel de impozit. Conform Avocatnet, Colegiul Medicilor din Cluj sustine o eventuala modificare a legislatiei in sensul legalizarii acestor atentii, daca pacientii s-au insanatosit. Chiar si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a propus, la un moment dat, ca bolnavii sa achite o anumita suma pentru fiecare serviciu medical de care beneficiaza. O astfel de taxa, mai mult simbolica, de un euro, se aplica deja in Ungaria si in Cehia. Fosti oficiali ai Ministerului Sanatatii propun legalizarea unei asa-numite "taxe de succes", cu barem maximal si cu impozitare corespunzatoare.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.