Franta este In stare de soc dupa ce o tinara a povestit, in memoriile sale, cum a lucrat ca prostituata ca sa se intretina in facultate. In cartea sa intitulata „Mes Chères Etudes" („Scumpele mele studii"), Laura D. povesteste cum a fost nevoita sa devina dama de companie pentru a-si plati chiria, mincarea si cartile in timpul studentiei. Fata, de doar 19 ani, provine dintr-o familie modesta - mama sa e asistenta, iar tatal, muncitor calificat. Cu salariile lor, parintii nu au putut sa o ajute. Astfel, tinara a intrat in lumea prostitutiei. Ea povesteste cum i-a cerut unui client sa-i cumpere un laptop in schimbul „serviciilor" prestate. Barbatul i-a dat aparatul, insa a supus-o unor practici sado-masochiste fara consimtamintul ei.

Paralel, o carte cu interviuri luate unor studente, care activeaza ca dame de companie pentru a-si plati chiria si taxele, a facut valuri in Hexagon. In replica, ministrul Educatiei de la Paris a anuntat ca va imbunatati sistemul de ajutorare financiara a studentilor pentru a reduce fenomenul prostitutiei in universitati.

Potrivit unui raport realizat recent, in Franta s-a dezvoltat o adevarata industrie a sexului pe Internet, in care sint implicate studente sarace. Astfel, unii barbati casatoriti, care dispun de suficienti bani, pot gasi online tinere de facultate dispuse sa faca sex contra cost. In general, ei platesc 400 de euro pentru o intilnire de doua ore. In acest interval intra sexul si timpul pentru discutii. Unele documente sustin ca numarul studentelor-prostituate din Hexagon este de 40.000. Cifra e insa estimativa, iar fenomenul e greu de cuantificat, deoarece reprezinta inca un tabu pentru multe persoane. Ministrul Invatamintului spune ca va lua masuri pentru a facilita obtinerea unor slujbe decente part-time de catre studentele sarace. (I.M.)