Liderii PDL Emil Boc si Theodor Stolojan au solicitat, ieri, prin intermediul unei rezolutii, ca premierul Tariceanu si guvernatorul BNR Mugur Isarescu sa vina in Parlament cu un program pentru redresarea "situatiei economice dezastruoase" spre care se indreapta Romania, informeaza Mediafax. Prim-vicepresedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent National, ca formatiunea a adoptat o rezolutie care prevede ca atat la nivelul partidului, cat si prin intermediul parlamentarilor sa solicite premierului si guvernatorului BNR sa vina in fata Parlamentului cu propuneri concrete pentru redresarea situatiei economice a Romaniei, pentru inversarea unor tendinte extrem de negative, cu impact direct asupra populatiei.
"Romanii si Romania incep sa plateasca pretul politicii economice Guvernului Tariceanu - PNL, sustinut de PSD, o politica lipsita de viziune, incoerenta, nepredictibila si incapabila sa fructifice calitatea de stat membru al Uniunii Europene pe care Romania o are de la inceputul lunii ianuarie 2007", a declarat Stolojan.
El a aratat ca "lideri ai PDL au atras atentia Guvernului Tariceanu inca de anul trecut ca nu a reusit sa vina in fata populatiei cu un program de dezvoltare a Romaniei in perioada post-aderare, care sa asigure cresterea standardului de viata al romanilor si integrarea Romaniei in piata unica europeana".
"Din pacate, Guvernul Tariceanu PNL nu a reusit sa vina cu aceasta viziune si strategie in fata Parlamentului si in fata tarii, fiind preocupat de supravietuirea sa politica, care se realizeaza, dupa cum bine stim, cu sprijinul PSD, care devine copartas la efectele negative ale acestei politici in economie", a afirmat acesta. Acesta a aratat ca PDL, in calitate de partid de opozitie, a dorit sa arate ca exista tendinte negative cu impact direct asupra standardului de viata al populatiei, si aceste tendinte trebuie contracarate de cei care sunt responsabili intr-o tara cu guvernarea.
"De aceea i-am cerut premierului Tariceanu si domnului Isarescu, pentru ca ambii au responsabilitate in acest domeniu, sa vina cu un program concret in acest domeniu", a adaugat Stolojan, precizand ca democrat-liberalii au conturat cateva directii la care sunt dispusi sa colaboreze, chiar si cu acest guvern "neputincios".
Intrebat daca PDL cere ca acest program sa primeasca votul Parlamentului, Stolojan a declarat ca acest lucru "ramane sa il stabileasca domnul Tariceanu, impreuna cu Mugur Isarescu".
"Ramane ca cei doi sa stabileasca in ce masura doresc sa obtina acordul Parlamentului asupra acestui program, dar va fi foarte greu, dansii neavand o sustinere politica clara in Parlament, ci numai una negociata, netransparent", a conchis acesta.
In opinia sa, "un astfel de program necesita sa fie insusit, daca se poate, de toate partidele politice din Romania, pentru ca nucleul acestui program priveste masuri economice cu bataie lunga in timp".
La randul sau, presedintele Partidului Democrat Liberal, Emil Boc, a aratat ca PSD este "coresponsabil de dezastrul economic spre care se indreapta Romania, prin faptul ca sustine in continuare la guvernare PNL si Guvernul Tariceanu si trebuie sa isi asume in totalitate responsabilitatea pentru aceasta situatie fara precedent".
"Pe de o parte este la guvernare, si pe de alta parte critica si atrage atentia cu privire la dezastrul catre care ne indreptam. Din nefericire, PSD-ul este copartas, coautor la tot ceea ce se intampla in aceasta tara, din punct de vedere economic", a precizat Boc.