In numai o fractiune de secunda, oamenii pot sa observe cu acuratete orientarea sexuala a altor persoane, numai printr-o simpla privire a chipului acesteia, sustine un nou studiu american. Rezultatele studiului contribuie la teoria conform careia su
In numai o fractiune de secunda, oamenii pot sa observe cu acuratete orientarea sexuala a altor persoane, numai printr-o simpla privire a chipului acesteia, sustine un nou studiu american. Rezultatele studiului contribuie la teoria conform careia subconstientul uman detecteaza si influenteaza mult mai mult decat ne dam seama comportamentul nostru. Oamenii se descurca foarte bine la emiterea unei judecati de valoare rapide in legatura cu alti semeni. Psihologii Nalini Ambady si Robert Rosenthal au aratat in studiul lor din 1994 ca oamenii care vedeau un clip de 2 secunde cu un profesor care preda, si-au facut imediat o parere despre abilitatile de predare ale acestuia. Ambady si colegul sau Nicholas Rule de la Universitatea din Medford, Massachusetts, au facut un studiu similar legat de orientarea sexuala.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.