Credinta. Fiicele si mama slujesc Domnului la Manastirea Dragomirna, iar tatal este calugar la Putna Toti cei patru membri ai unei familii din comuna suceveana Marginea au decis sa-si traiasca restul vietilor la manastire. Cele doua surori gemene si
Credinta. Fiicele si mama slujesc Domnului la Manastirea Dragomirna, iar tatal este calugar la Putna Toti cei patru membri ai unei familii din comuna suceveana Marginea au decis sa-si traiasca restul vietilor la manastire. Cele doua surori gemene si parintii lor au imbracat haina monahala, una dintre fete fiind, la cei 47 de ani, stareta manastirii Dragomirna. Angela Chihai, acum stareta Heruvima, are in grija una dintre cele mai frumoase manastiri din nordul Bucovinei si pastoreste aproape 50 de maici, printre care se afla atat mama, cat si sora ei, maica Serafima. Tatal lor este calugar la manastirea Putna. "Sunt aici din 1982. Lucram la fabrica de sticla din Suceava si am simtit ca asta vreau sa fac, sa intru la manastire. Am venit, am facut cerere, dar prima data m-au refuzat. Abia dupa vreo trei ani m-au primit", isi aminteste maica Serafima. Angela, sora ei, a fost contabila si, la un an dupa ce sora sa a plecat la manastire, a facut si ea acelasi pas. "De mica spuneam ca vreau sa merg la manastire, cand ma intreba cineva ce vreau sa ma fac atunci cand voi fi mare. Cu munca am fost invatata de acasa, nu mi-a parut niciodata rau ca am venit si nici nu mi s-a parut greu", povesteste stareta Heruvima. A absolvit intre timp si Facultatea de Teologie si incurajeaza maicile tinere sa-si continue studiile. Chilia in care sta e plina de carti religioase, de arta si istorie, si e decorata cu covoare si icoane facute in manastire. "Am facut cea mai buna alegere cand am decis sa-i slujim Domnului", sunt convinse gemenele.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.