Propunerea PNL pentru Ministerul Justitiei si Dan Radu Rusanu au facut scut in jurul lui Morega. Liderii PNL s-au opus suspendarii din partid a baronului de Gorj.Norica Nicolai il apara pe Morega, desiacesta are probleme cu justitia In plin scandal legat de numirea Noricai Nicolai la Ministerul Justitiei si de razboiul cu Traian Basescu legat de procedura punerii sub urmarire penala a celor 8 ministri, liderii PNL au luat ieri decizia de a face front comun pentru apararea baronului de Gorj, Dan Ilie Morega, trimis in judecata pentru fapte de coruptie si urmarit penal de DNA in alte doua dosare. In cadrul sedintei Biroului Politic al PNL, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, sustinut de secretarul general al partidului, Dan Motreanu, a cerut demiterea lui Morega din functia de presedinte al organizatiei Gorj si suspendarea lui din partid deoarece problemele sale cu justitia aduc prejudicii imaginii PNL. „Eu am propus inlocuirea lui Morega din functie si suspendarea din calitatea de membru pina isi rezolva problemele penale pe care le are, pentru ca nu este compatibil cu imaginea partidului. Eu, personal, m-am saturat sa fiu intrebat pe unde ma duc de Morega si ce facem cu el", a declarat Bogdan Olteanu pentru Cotidianul, precizind ca „nu s-a luat inca o decizie la nivelul conducerii".

Insa surse participante la sedinta BPC al PNL ne-au declarat ca propunerea lui Bogdan Olteanu a fost vehement contestata de citiva vicepresedinti ai partidului, cei mai virulenti fiind Norica Nicolai si Dan Radu Rusanu. „Ei au spus ca Morega este cel mai bun lider judetean pe care il avem, ca aduce voturi, ca este iubit in judet si ca fara el organizatia de la Gorj va merge prost", sustin sursele citate.

In favoarea lui Morega au intervenit si ministrul Mihai Voicu, precum si europarlamentarul Cristian Busoi, propunerea lui Bogdan Olteanu privind suspendarea baronului din partid fiind respinsa prin vot.

Cristian Busoi i-a adus un elogiu lui Dan Ilie Morega declarind pentru Cotidianul ca „la europarlamentare filiala Gorj a obtinut cel mai mare scor din istoria ei - 11,78%". „Dupa ultimele noastre sondaje in teritoriu, domnul Morega nu are o imagine atit de proasta in Gorj cum vor unii sa se creada. S-a dus, intr-adevar, o campanie de presa de discreditare a domnului Morega, dar nu cred ca la Timisoara sau la Cluj stie cineva cine e Morega", a dat europarlamentarul PNL vina pe presa.

Culmea este faptul ca Dan Radu Rusanu nu recunoaste nici ca a sarit in apararea baronului de Gorj, dar nici macar discutia purtata in Biroul Politic al partidului. „Fals! Nu este adevarat, nu s-a cerut demiterea nimanui, nu a existat o astfel de propunere, a ramas doar sa se faca conferinte in judete", a declarat Rusanu pentru Cotidianul. Aflind ca deputatul Busoi, colegul sau, a confirmat scandalul generat de subiectul Morega, Rusanu a replicat: „Nu stiu la ce Birou a fost Busoi!".

In timp ce Norica Nicolai il apara pe Morega de suspendarea din partid, cariera ei la Ministerul Justitiei era tinuta in suspans de premierul Tariceanu. Acesta a refuzat sa discute subiectul Nicolai in sedinta de ieri a BPC, transmitindu-le liderilor PNL ca problema sesizarii catre Curtea Constitutionala este problema Guvernului, nu a partidului. „Despre sesizarea Curtii s-au discutat doua fraze, dar nu s-a aprofundat subiectul. Presedintele partidului a spus ca este problema Guvernului, si nu a PNL. Noi nu intram pe proceduri si pe tehnici care tin de relatiile intre institutii", a declarat Dan Motreanu, secretarul general al PNL, citat de MEDIAFAX.